Salolaisyrittäjiä kannustetaan tarjoamaan kesätöitä nuorille

0
Jemina Palanderilla (edessä vasemmalta), Josefiina Fagerströmillä, Annika Teulahdella ja Rosa Saastamoisella sekä takana seisovilla Ferdane Krasnigilla ja Joonas Vatasella on edessä iso urakka. He soittavat kaikkiaan noin tuhannelle yrittäjälle etsiessään töitä nuorille.

Salon Yrittäjät on jälleen innostamassa paikallisia yrittäjiä mukaan Kesäduuni-kampanjaan. Tarkoituksena on löytää mahdollisimman paljon paikallisia yrityksiä, jotka olisivat valmiita tarjoamaan nuorille kesätöitä.

Kesäduuni-kampanja järjestettiin Salossa ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tuolloin kesätyöpaikkoja löytyi peräti 250 nuorelle.

– Ensimmäinen vuosi oli valtava menestys. Yrityksiä lähti mukaan todella paljon, kertoo Salon Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jukka Alanko .

Kesäduuni-kampanjaa järjestettiin Salossa omin voimin kahden vuoden ajan, viime vuodet kampanjaa on toteutettu Varsinais-Suomen liiton johdolla.

– Nyt kampanja on jälleen omissa käsissämme. Tarkoituksena on löytää salolaisyrityksistä niin sanottuja piilotyöpaikkoja ja tarjota niitä nuorille, Alanko sanoo.

Salon Yrittäjät toteuttaa kampanjaa yhdessä Salon seudun ammattiopiston kanssa.

– Ammattiopiston opiskelijat hoitavat isoimman urakan eli ovat puhelimitse yhteydessä paikallisiin yrittäjiin ja kertovat kampanjasta sekä kartoittavat vapaita kesätyöpaikkoja.

Soittourakasta huolehtivat ammattiopiston merkonomiopiskelijat.

– Soittourakasta vastaa viiden hengen ydinporukka, mutta rinkiin on mahdollista saada mukaan lisää opiskelijoita, ammattiopistosta kerrotaan.

Pelkästään Salon yrittäjiin kuuluu reilut 550 jäsentä. Kaikkiaan opiskelijat tavoittelevat puhelimitse tuhatta paikallista yrittäjää.

Alangon mukaan soittokierrokset yrittäjille toteutetaan helmi-maaliskuun aikana. Työpaikkoja nuoret voivat puolestaan hakea huhtikuussa.

– Järjestämme nuorille työnhakijoille oman tilaisuuden, jossa he voivat jättää työhakemuksiaan. Toukokuussa nuorille järjestetään myös lyhyt ja ytimekäs infotilaisuus kesätöistä.

Alangon mukaan kesätöitä on tarjolla lukioikäisille eli 16–18-vuotiaille nuorille. Kesätyön kesto on vähintään kaksi viikkoa.

– Monesta yrityksestä löytyy varmasti tekemätöntä työtä. Kahden viikon kesätyön tarjoaminen nuorelle ei ole yritykselle rahallisestikaan iso asia, Alanko huomauttaa.

Alanko painottaa, että Salon Yrittäjät eivät lupaa nuorelle varmaa työpaikkaa, mutta yhdistys on osaltaan auttamassa nuoria työllistymään.

– Nuorten on tärkeää saada kosketus työelämään, ja salolaiset yrittäjät voivat olla tässä avuksi.