Salon seudulla varmistettu ensimmäinen koronavirustartunta

12

Salon seudulla on varmistettu ensimmäinen koronavirustartunta. Tartunnan saanut on työikäinen mies, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Tirolin alueelta Itävallasta.

Potilaan oireet ovat olleet tyypillisiä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on hyvä ja hän on kotona eristyksessä.

Neljä tunnistettua lähikontaktia on jo määrätty karanteeniin ja muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita henkilöitä selvitetään parhaillaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 64 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu kolme.

Hrr

Voisi miettiä kaupungilla sitä, että koulut laitettaisiin jopa ennakoivasti kiinni kun tilanne mutkistuu. Miksi odottaa että koulut joudutaan sulkemaan taudin takia.

Tarttuvakuintauti

Siitä voi olla enemmän haittaa kun hyötyä.

Järki käteen nyt

Ihmiset, jääkää kotiin, jos tulette matkoilta! Välttäkää lisäkontakteja!

Henna

Aina se ei ole mahdollista. Jos sinua ei erikseen määrätä kotiin jäämään ei saa mistään mitään korvauksia.

keijo.k

Jos kotiin jäämällä pystyy välttämään muutaman altistuksen, niin onko se muutaman päivän palkka tärkeämpi?

Maalaisjärki

Kannattaa kysäistä työnantajalta, että jäänkö hetkeksi kotiin vai haluaako työnantaja ottaa riskin, että työpaikalla alkaa jokin tauti leviämään tai ainakin pelko kasvamaan.

Työnantajan kannalta järkevä ratkaisu on sanoa yhdelle työntekijälle, että jää kotiin pariksi päiväksi kuin että riskeeraa koko henkilökunnan.

Jos työnantaja pyytää jäämään kotiin, niin silloin maksetaan palkka ihan normaalisti.

Maalaisjärjellä tätäkin voisi ajatella. Ei ole kenenkään etu levittää virusta tai ottaa turhia riskejä.

Järki käteen nyt!

Esim. Turun yliopisto määrää tautialueilta tulevat kahdeksi viikoksi etätöihin kotiinsa tai etäopiskeluun. Siis jos henkilökunta tai oppilaat ovat olleet tautialueella. Tästä voisi ottaa mallia myös muut yritykset. Siis jos on mahdollista etätöihin. Mutta työntekijälle on parempi näin, että altistunut jää kotiin, kun se että tartuttaa koko työpaikan.

Keuhkosairas

Kuulun riskiryhmään, koska en kestä keuhkokuumetta. Pyysin etätyömahdollisuutta, kun tauti leviää täällä, mutta vastaus oli, ettei ole mitään vaaraa ja välinpitämättömyys työntekijän terveydestä oli suuri. Muutoinkin työpaikalla vähätellään juuri riskiryhmän huolia. Nauretaan toisille. Järkkyä toimintaa kun eräillä henkikulta kyseessä.

Loppu nyt

Tänään voisi jo päättää tai antaa suosituksen että lasten ja aikuistenkin kouluilla tapahtuva iltatoiminta lopetetaan. Pelaajia, harrastajia ja vanhempia ympäri maakuntaa ja maata kiertää koulujen saleissa ja vessoissa levittämässä koronaa. Korona leviää ihan turhaan näissä tilaisuuksissa ja osa jää vielä pintoihin odottamaan koululaisia. Harrastukset ja sarjat seis Salossa NYT! Kuukauden tauko ja katsotaan sitten uudestaan tilanne.

Poterossa

Tunnin juna myös seis!!

Anita Sjöholm-Nikkanen

Ymmärrän paikallisten yrittäjien huolen koronaviruksen aiheuttamasta asiakaskadosta. Tämä ihmisten reaktio on normaali. Nyt varaudutaan pahimpaan. Vältetään kaikkia paikkoja, joissa virukselle voisi joutua alttiiksi, pidättäydytään vain pakollisissa asioinneissa. Meillä on vastassa näkymätön uhka, jonka vakavuutta omalla kohdalla on mahdoton arvioida. Onko kyseessä tavalliseen influenssaan verrattava tauti, siihen suuri osa väestöstä on rokotettu etukäteen. Tähän ei ole ollut rokotetta, joten riskiryhmät ovat siksi suurimmassa vaarassa. Jos tauti ei ole sinulle vaarallinen, voi se olla vaarallinen sinun läheisellesi, ystävälle, asiakkaalle tai työkaverille. Siksi on tärkeää, että jäät kotiin jos vähänkin tunnet itsesi sairaaksi. Vain näin voimme suojella niitä jotka eivät saisi sairastua.

Maija

Paikalliset yrittäjät ja yritykset voisivat itse olla aktiivisia.
Ihan ilmoittamalla vaikka aukioloajat jolloin ensisijaisesti olisivat auki riskiryhmiin kuuluville. Uskoisin että parina viikon päivänä voisimme me muut olla sillä aikaa kotosalla tai muualla.
Ei se ole liikkeiltä eikä yrityksiltä eikä edes meiltä perusterveitä pois