Somerolla on todettu useampia koronaan sairastuneita ja lisäksi useita virukselle altistuneita. Kaupunki tiedotti Someron ensimmäisistä tautitapauksista kotisivuillaan neljän jälkeen perjantai-iltapäivällä.

Kaikki altistusketjut ovat uusia, ja ne ovat viranomaisten tiedossa. Someron kaupunki ilmoittaa tiedossa olevan alle kymmenen tartuntaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon salassapitosäädöksiin vedoten kaupunki aikoo kertoa täsmällisiä lukumääriä koronatapauksista vasta sitten, kun tartuntoja kertyy 30. Siihen asti tapauksista ilmoitetaan tarkkuudella alle 10 tartuntaa, 10–20 tartuntaa, 21–24 tartuntaa ja 25–29 tartuntaa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö on ollut yhteydessä somerolaisiin sairastuneisiin ja ohjeistanut koronavirukselle altistuneita yhdessä Someron terveyskeskuksen tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa.

Tautitapaukset eivät ole aiheuttaneet muutostarvetta kaupungin palveluihin.

Avoimuutta

Salon luvut, kiitos. Jos ihmiset tuudittautuu siihen että alueella ei ole tartuntoja, niin meno jatkuu kuten ennenkin, eli ei välitetä kehoituksista.

Päivi

Aivan, niitä olen itsekin kaipaillut… Tutkivaa journalismia, kiitos!

Isla

Eivät ne luvut mitään kerro, pysytään nyt vaan kotona ja vältetään viruksien, myös muiden levittämistä.

Päivi

Jos luvut eivät kerro mitään, niin onpa kiva taas mennä Vantaalle töihin. Etänä et pysty tekemään! Joten, kyllä ne luvut kertoo… vai?

Ihmettelijä

Samaa ihmetellyt, että miksi kirjoittaa Somerosta kirjoittamatta Salosta, vaikka lehden nimi on SSS?