Someron kaupunki valmistautuu lomautuksiin – Suikkanen: Kaikille ei löydy töitä koronaseisokkien aikana

0
Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen ei lähde vielä ennakoimaan, mitä henkilöstöryhmiä mahdolliset lomautukset koskisivat. Kuva: SSS/Päivi Malin-Perho

Someron kaupunki aikoo aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen esittää kaupunginhallitukselle yt-neuvotteluiden käynnistämistä. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina.

Yt-neuvottelujen taustalta löytyy korona.

– Koronaepidemian vuoksi kaupungin toiminnot ja palvelut on nyt suurelta osin suljettu. Seisokit ovat niin laajoja, että tässä tilanteessa ei kaikille kaupungin työntekijöille pystytä tarjoamaan työtä, Suikkanen huomauttaa.

Suikkanen korostaa, että yt-neuvottelujen tarkoituksena on varautua nimenomaan henkilökunnan lomautuksiin, ei irtisanomisiin.

– Nyt ei ole kyse talouden tasapainottamisesta tai säästöjen etsimisestä, vaan töiden määrän radikaalisesta vähenemisestä rajoitusten takia.

Suikkanen ei lähde tässä vaiheessa ennakoimaan, mitä henkilöstöryhmiä mahdolliset lomautukset koskisivat.

– Täytyy ensin selvittää, missä paikoissa tarvitaan lisää henkilökuntaa. Monessa paikassa kaivataan nyt koronan takia myös apukäsiä. Tilanteet muuttuvat niin nopeasti, että tässä vaiheessa ei tarkkoja listoja voi tehdä, Suikkanen korostaa.

Someron kaupungin palkkalistoilla on noin 550 työntekijää. Suikkasen esityksen mukaan yt-neuvottelut koskisivat kaupungin koko henkilöstöä.

Jätä kommentti