Video: Hallitus rajoittaa rajaliikennettä torstaista alkaen – Turun lentoasema pidetään auki

0

Hallitus tiedotti tänään valmiuslain käyttöönotosta ja rajavalvonnasta kello 16. Voit katsoa videon tiedotustilaisuudesta tältä sivulta.
Paikalla hallituksesta olivat pääministeri Sanna Marin, sisäministeri Maria Ohisalo, ulkoministeri Pekka Haavisto ja liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.
Pääministeri korostaa, että valmiuslain käyttöönotto on perusteltua taloudellisista ja tartuntatautiin liittyvistä syistä.

Helsinki-Vantaan, Turun ja Maarianhaminan lentoasemat pidetään auki tavara- ja paluuliikenteelle. Rajavartiolaitos voi sallia työmatkaliikenteen välttämättömästä, perustellusta syystä.

Muut lentoasemat suljetaan kansainväliseltä liikenteeltä.

 

Tilaisuuden pääviestit:

  • Suomi alkaa rajoittaa rajaliikennettä torstaista alkaen.
  • Helsinki-Vantaan, Turun ja Maarianhaminan lentoasemat pidetään auki.
  • Muut lentoasemat suljetaan kansainväliseltä liikenteeltä.
  • Ulkomaille matkustaminen kielletään.
  • Rahtiliikenne ja välttämätön työmatkaliikenne saa kulkea rajojen yli.
  • Kaikkien ulkomailta palaavien on jäätävä karanteeniin kahdeksi viikoksi.
  • Poliisi valvoo kokoontumisrajoituksia.

Valtioneuvosto kertoi maanantaina, että se ottaa käyttöön poikkeusolot Suomessa. Suomen rajojen sulkemista varten aloitetaan valmistelu.
Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi.

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan myös valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen. Suomi keskeyttää matkustaja- ja henkilöliikenteen Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta. Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.
Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Tiedotustilaisuudessa oli suomalainen viittomakielen tulkkaus. Tulkkeina Outi Huusko ja Outi Uosukainen.

 

Juttua korjattu 18.3.2020: Lisätty Maarianhaminan lentoasema, joka pysyy myös auki Helsinki-Vantaan ja Turun lisäksi.   

Jätä kommentti