Suur-Seudun Osuuskauppa ei lomauta henkilökuntaansa ainakaan toistaiseksi. SSO kävi alkuviikosta yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstönsä kanssa koronapandemian vaikutusten takia.

– Tällä hetkellä meillä ei ole tarvetta lomautuksiin. Pystymme toimimaan joustavasti, toimitusjohtaja Tapio Finér toteaa.

– Taloudelliset menetykset ovat sitä suuremmat, mitä pidempään pandemia jatkuu, joten tarvittavia päätöksiä tehdään tilanteen mukaan.

SSO:n ravintoloista, hotelli Rikalasta ja ABC-liikennemyymälöistä on siirretty henkilökuntaa ruokakauppoihin.

– Kysyntä ruokakaupoissa on kasvanut kovasti, Finér huomauttaa.

Hän korostaa suomalaisen ruokakaupan olevan keskeinen osa valtakunnan huoltovarmuutta.

– Kriisitilanteessa sen merkitys ymmärretään entistä paremmin. SSO:n myymistä tuotteista noin 80 prosenttia on kotimaisia.

Koronapandemian vaikutukset SSO:n toimialoihin vaihtelevat suuresti. Ruokakaupassa kysyntä kasvaa, mutta ravintoloissa, hotellissa ja liikennemyymälöissä se laskee.

Osuuskauppa muuttaa ravintoloittensa aukioloaikoja ja sulkee osan niistä kokonaan. Auki jäävät ravintolat alkavat myydä noutoaterioita.

Lauantaista 28. maaliskuuta lähtien ovat kiinni Halikon Prisman Buffa ja kauppakeskus Plazan kahvila Figaro ja ravintola Antonio. Rikala Bar & Grill on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11–15 ja Halikon Prisman Hesburger joka päivä kello 10–20,

Lähi-ABC Salo Perniöntiellä suljetaan toistaiseksi keskiviikosta 1. huhtikuuta. Samaan aikaan muiden liikennemyymälöiden aukioloajat muuttuvat: ABC Piihovi on avoinna kello 6–22 ja ABC Perniö kello 9–18.