THL:n johtaja peräänkuulutti Twitterissä sovellusta, jossa suomalaiset voisivat ilmoittaa hengitystieoireistaan – sai heti vastaustulvan

2

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen haluaa uuden mobiilisovelluksen avuksi kamppailussa koronavirusta vastaan.
Salminen kysyi lauantaina Twitterissä, kuka tekisi sovelluksen, jonka kautta suomalaiset voisivat ilmoittaa reaaliaikaisesti hengitystieoireistaan ja jossa sijainti tallentuisi Suomen kartalle.
Pyyntö aiheutti heti vastaustulvan, terveysturvallisuusjohtaja tviittasi myöhemmin lauantaina.
– Tähän on tullut valtavasti vastauksia ja hyviä vinkkejä. On myös selvinnyt, että ainakin toistakymmentä tällaista on jo tekeillä tai jopa valmiina. Yritämme olla yhteydessä, Salminen kirjoitti ja lähetti kiitokset ”twitterspherelle”.
Hänen mukaansa ajatuksena on, että sovellus tuottaisi nopeasti vilkaistavan kuvan siitä, onko jollakin alueella erityisen paljon oireilevia.
– Samalla saataisiin trendidataa nopeasti.
Salmisen mukaan tällaiselle sovellukselle olisi yhteiskunnallinen tilaus ja THL voisi auttaa sovelluksen sisällön kanssa.
– Tämä pitää toki tehdä siten, ettei henkilöllisyys paljastu eikä paikkaa rekisteröidä liian tarkkaan, Salminen lisäsi.

https://twitter.com/mika_salminen/status/1241371184836608002

STT

Kuvat:

2
Jätä kommentti

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kaikki ideat tarvitaan

Seuraavaksi sitten se keksintö, miten omaiset voivat tavata turvallisesti hoitolaitoksessa tai vanhainkodissa olevaa iäkästä ja sairasta läheistään. Suojavarusteita ei taida tällä erää riittää siihen käyttöön jaettavaksi. Miten olisi pyörillä kulkeva ”lasikupla” jossa henkilön voisi tuoda turvallisesti vähäksi aikaa toisen viereen? Sinne mikrofoni ja kaiuttimet. Tai jokin muu parempi idea. Kävi aivan sääliksi uutisissa näytettyä miestä, joka yritti nähdä vanhainkodissa asuvaa vaimoaan ulkopuolelta ikkunasta, koska vierailukielto estää tapaamiset.

Maija

Lasikuplia oli joskus muinoin.
Niitä kutsuttiin puhelinkopeiksi.

Ei taida missään olla mitään vastaavaa?