Varsinais-Suomessa 72 koronatartuntaa, eilen luku oli 65

6
Salon pääterveysasemalla toimii ylähengitystieinfektiopotilaille tarkoitettu vastaanotto. Kuva: Minna Määttänen.

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa kasvaa edelleen hitaasti. Koko maakunnan alueella on todettu 72 ihmisellä korontartunta 30.3.2020 mennessä.

Seitsemän potilasta on tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Maanantaina tiedotettiin, että alueella on tapauksia 65. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kuvailee, että tartuntojen määrä on maltillinen.

Tyksin sairaaloissa ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa perjantain jälkeen. Suurin osa Varsinais-Suomessa viime päivinä testatuista henkilöistä on siis sairastunut muista syistä. Influenssaviruksia sekä muita hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, esimerkiksi rino- ja adenovirusta sekä RSV:ta, on edelleen ajankohdalle tyypillisesti todettu sairaanhoitopiirissä.

SUOMESSA on nyt 1 384 varmistettua koronavirustapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhdessä vuorokaudessa uusia laboratoriovahvistettuja tartuntoja tuli yhteensä 71 eri sairaanhoitopiireistä.

Todellinen sairastuneiden määrä on käytännössä huomattavasti suurempi, koska kaikkia oirehtivia ei testata. Vaikka koronavirus voi aiheuttaa kuoleman, osa tartunnoista on täysin tai lähes oireettomia.

THL:n tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on varmistunut 896 koronavirustartuntaa, kertoo THL. Pirkanmaalla määrä on 106 ja Pohjois-Pohjanmaalla 58.

SUOMESSA on menehtynyt 13 henkilöä koronaviruksen aiheuttamiin sairauksiin. Varsinais-Suomessa ei ole toistaiseksi yhtään koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen menehtynyttä.

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erikoisvastuualueella on menehtynyt kymmenen, yksi Kuopion, yksi Oulun ja yksi Tampereen yliopistollisen keskussairaalan alueella.

TYKSIN sairaaloissa jatketaan ei-kiireellistä toimintaa, koska koronantartuntojen määrä on maltillinen. Potilaat voivat saapua sairaalaan ajanvarauksella, jos heillä ei ole hengitystieoireita.

Kaikkien hengitystieoireista kärsivien potilaiden tulee soittaa ennen saapumistaan, muistuttaa sairaanhoitopiiri.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Avoimuus
2 vuotta sitten

Miksi Salon sairaala ei kerro mitään tartunnoista? Ja mitä tarkoittaa: Tyksin sairaaloissa ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa perjantain jälkeen. Kumminkin tartuntojen määrä koko ajan nousee.

Jotenkin tiedotus on sekavaa, saisi olla ihan tarkka taulukko sairaaloiden tialnteesta. Silloin ihmiset ottaisivat asian tosissaan, että Salon alueellakin tautia on. Kaupoissa edelleen ihmiset eivät noudata turvaväliä, vaikka on jo tarratkin lattiassa.

Ei panikoida
2 vuotta sitten
Reply to  Avoimuus

Eipäs nyt panikoida. Pitäisikö kertoa, ettei ole mitään kerrottavaa? Minä ainakin olen varovainen, ovatpa tilastot mitkä hyvänsä.

Koronavapaata vyöhykettä tuskin enää täälläkään on.

Maija
2 vuotta sitten
Reply to  Ei panikoida

Olet oikeassa. Panikointi ei hyödyttäisi ketään.

Tartuntojen määrä nousee sitä enemmän mitä välinpitämättömämmin rajoituksiin suhtaudutaan. Käperrytään vain mahdollisimman paljon omiin oloihimme. Pestään kädet kunnolla mennen tullen ja vaikka vielä ollenkin.

Pidetään yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Riittävän etäältä. Harvennetaan kaupassa käyntejä ja muissa julkisissa paikoissa liikkumista se mikä voidaan.

Ja nautitaan nyt kerrankin siitä, että muistettiin ostaa jauhojen lisäksi myös hiivaa. Tuoreet sämpylät aamulla tai tuore leipä on arjen pieni ilonhetki.

Satu
2 vuotta sitten
Reply to  Maija

Yli kaksi viikkoa juostu kaupoissa metsästämässä jauhoja ja hiivaa, mutta hyllyt tyhjiä ja myyjät kertovat, ettei ole.

Millä teet, jos ei ole aineita?

Maija
2 vuotta sitten
Reply to  Satu

Toi on paha.
Kävin kaksi viikkoa sitten kaupassa, kaikkea oli. Samoin viime lauantaina.
Pyrin tosiaan käymään maksimissaan kerran viikossa. Kannattaa kysyä myyjältä, jos jotain ei löydy. Tuskinpa kauppias tahallaan hyllyjä tyhjänä pitää. On kai myös Salon Reko-ruokapiiri toiminnassa?

No sellaista se
2 vuotta sitten
Reply to  Avoimuus

Niin no, ehkäpä se on niin, että suurinta osaa ei vaan testata, lieväoireista siis. Ei ainakaan minua testattu siellä käydessä, vaikka esimerkiksi aikamoinen yskä oli ja on vieläkin, ja astmakin on.

Eikö tässä lehdessä juuri kirjoitettu, että joku sentään oli testattu ja oli korona, ja hän on parantunut juuri.