Vielä rauhallisia lukuja

0
Koronaviruksen vaikutukset näkyvät työllisyysluvuissa myöhemmin keväällä.

Helmikuun työllisyysluvut vahvistavat hyvän suunnan jatkuneen Salon talousalueen työllisyyskehityksessä. Työttömyys väheni Salossa ja melkein kaikissa naapurikunnissa.
Koronaepidemian vaikutuksia ei vielä helmikuun luvuissa näy. Selvältä näyttää, että vuosia jatkunut hyvä kehitys katkeaa koronakriisin aiheuttamaan talousshokkiin. Täydellä voimalla se ei iske vielä maaliskuun lukuihin, mutta huhtikuun tilastot korona maalaa synkiksi.

Salon työttömyysaste oli helmikuun lopussa tasan 10 prosenttia. Vuosi sitten vastaavana aikana luku oli 10,8 prosenttia.
Vuoden aikana työttömien määrä on vähentynyt Salossa 188 henkilöllä. Kaikkiaan työtä vailla oli helmikuussa 2 384 henkilöä.
Työttömyys aleni Marttilaa lukuun ottamatta myös muissa Salon seudun kunnissa. Somerolla työttömyysaste oli 7,0 prosenttia, mikä on 0,6 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

Ongelmana Salossa on edelleen asukasluvun väheneminen. Väki katoaa Salosta niin luonnollisen väestömuutoksen kuin maan sisäisen muuttoliikkeen vuoksi. Vain maahanmuutto tuo pientä kasvua.
Salolaisia oli helmikuun lopussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 51 757 asukasta. Helmikuussa asukasluku väheni 26 asukkaalla. Koko alkuvuoden väestökato on 76 asukasta.
Saloon syntyi helmikuussa 30 vauvaa, vastaavasti salolaisia kuoli 53 henkilöä.

Vuosia jatkunut hyvä työllisyyskehitys uhkaa katketa keväällä koronakriisin aiheuttamiin talousvaikeuksiin. Lukuisat yritykset ja yhteisöt ovat ilmoittaneet yt-neuvotteluista ja väen vähentämisestä. Monille yrityksille koronaepidemia voi merkitä koko toiminnan loppumista.
Koronalukuja joudutaan katsomaan viimeistään huhtikuun työllisyysluvuissa. Jos taantuma jatkuu pitkään, voi työllisyystilanne heikentyä vielä kesäkuukausina.

Jätä kommentti