Kausityövoiman tuomiseksi Suomeen voidaan järjestää charterlentoja – katso video hallituksen uusimmasta koronakatsauksesta

0

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Suomessa on tarve noin 1 500 maatalouden kausityöläiselle, joilla on jonkin alan erityisosaamista. Tätä määrää ei voi korvata suomalaisella työvoimalla.

Kausityöläisiä on tullut Suomeen esimerkiksi Ukrainasta ja Puolasta.

Haavisto kertoi puhuneensa asiasta Ukrainan ja Puolan ulkoministerien kanssa. Haaviston mukaan Ukraina ei suosittele kansalaistensa lähtöä maasta. Ukrainan ulkoministeri oli kuitenkin, että säännöstä voidaan poiketa, jos Suomi tarvitsee ukrainalaista työvoimaa. Haaviston mukaan kausityöläisten tuomiseksi Suomeen voidaan järjestää charterlentoja. Nämä tulisivat työnantajien maksettaviksi.

Kausityövoimaa koskisi Suomeen saapuessa 14 päivän karanteeni.

Hallitus piti jälleen koronatilannekatsauksen kello 8.00. Aiheena olivat rajaliikenteen tiukentamiseen liittyvät hallituksen linjaukset.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla sisäministeri Maria Ohisalo, ulkoministeri Pekka Haavisto, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

SSS näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä. Striimin jälkeen tilaisuus on nähtävissä videotallenteena.

Hallitus aloittaa tänään myös kehysneuvottelut Helsingin Säätytalossa. Neuvottelut alkavat tiedotustilaisuuden jälkeen.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.).
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp).