Enemmän, nopeammin ja korkeammalle – 90 vuotta jatkuvaa uudistumista (mainos)

KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Perniön Liha

0
Rami Himanto piipahti tervehtimässä nakkeja pakanneita Marja Lehtistä (kesk.) ja Eeva Määttää.

Perniön Liha Oy on moderni ja perinteikäs 90-vuotias perheyritys. Liikevaihto on noin 5,5 miljoonaa euroa. Vuosittaiseen 20 prosentin kasvuvauhtiin yritystä luotsaava toimitusjohtaja Rami Himanto tekee tulosta varmoin ottein ja kirkkain visioin.

– Seuraamme tarkkaan markkinoita ja kuluttajien käyttäytymistä. Moderni tehdas ja iso konekanta vapauttavat meidät tekemään nopeita muutoksia. Voimme ketterästi rikkoa rajoja, uusiutua ja varmistaa paikkamme kovassa kilpailussa.

– Meillä on selkeä kasvustrategia: enemmän, nopeammin ja korkeammalle, Himanto virnistää.

Vuonna 2008 toimintaan mukaan saatu monialainen sijoittajaryhmä toi kaivattua myynti- ja markkinointiosaamista. Se avasi yritykselle uusia markkinoita, toi brändille tunnistettavan ilmeen ja laajensi jakelun valtakunnalliseksi.

– Olemme aina osanneet valmistaa hyvää makkaraa. Meiltä puuttui se kuuluisa viimeinen silaus, joka mahdollisti uusien tuoteperheiden synnyttämisen ja niiden saamisen kuluttajien tietoisuuteen ympäri maata, Himanto kertoo.

Pitkä historia synnyttää vastuuta

Ykkösmyyntikaudet – vappu, juhannus, joulu ja pääsiäinen – pitävät koko talon tuotannosta myyntiin kiireisenä. Perniön Liha työllistää kaikkiaan 25 henkeä.

– Ympärilläni on lahjakkaita moniosaajia ja oman tonttinsa hoitavia tyyppejä. Meille on tärkeää sijaita juuri Salossa ja toimia täältä käsin: liki satavuotinen historia luo tiettyä vastuuta, Rami Himanto pohtii.

Pienen toimijan vahvuus ovat paikallisten yhteistyökumppanien kanssa ideoitavat ja toteutettavat tuotteet. Lähiruokatuottajien, kuten lampureiden, kanssa tehtävät jatkojalostetut erikoistuotteet tuovat mainion lisän valikoimiin.

Eniten myytyjä tuotteita ovat jo yli 70 vuotta tuotannossa olleet yönakit ja maksamakkara. Perniön Lihan tuotteiden tunnistettavasta mausta on ropissut palkintoja erilaisissa makkaratesteissä.

– Hinta on suurin kuluttajan ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Toivottavasti sekin päivä vielä tulee, kun maku ja laatu nousevat siihen rinnalle ratkaisemaan valinnan. Meillä on pysyvä tahtotila tuottaa asiakkaille nautintoja ja makuelämyksiä, Himanto toteaa.

Yrittäjän punainen lanka löytyy vahvasta uskosta omaan tekemiseen.

– Jos vähänkin alkaa epäillä, ei kannata tehdä ollenkaan! Yrittäjyys tuo tiettyä vapautta, mutta myös vastuuta. Työn vastapainoksi kotiasioiden on oltava kunnossa. Riittävä uni ja yönakkiriippuvuuden päivittäinen ylläpito ovat tärkeitä asioita, Himanto nauraa.

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi