Video: Suomeen tulee koronakriisiin keskittyvä operaatiokeskus

0

Valtioneuvoston kansliaan perustetaan koronakriisiin keskittyvä operaatiokeskus. Myös jo aiemmin perustetun covid19-koordinaatioryhmän kokoonpanoa laajennetaan. Asiasta kerrottiin keskiviikkona valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa.

Voit katsoa koko tilaisuuden yllä olevasta videosta. SSS näytti infon suorana lähetyksenä.

Operaatiokeskus auttaa käynnistämään poikkihallinnollisen suunnittelun ajoissa. Keskus seuraa ja havainnoi tehtyjä toimenpiteitä sekä tuottaa muun muassa analyysitietoa, sanoi valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen.

Pääministeri Sanna Marinin (sdp) mukaan keskusteluyhteys niin presidentti Sauli Niinistöön kuin eduskuntaankin on ollut hyvä koronakriisin aikana.

– Tasavallan presidentti on arvokkaalla tavalla vedonnut suomalaisiin ja osoittanut arvojohtajuutta siinä, että kaikki näitä kehotuksia ja suosituksia noudattaisivat. Tämä ei ole asia, jonka hallitus voi yksin hoitaa. Tämä virus ei ole asia, jonka hallitus voi yksin hoitaa, Marin sanoi tiedotustilaisuudessa.

Covid19-koordinaatioryhmään kuuluvat jatkossa kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt. Mukana ovat myös valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen, valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, yksikön päällikkö Heikki Hovi sekä asiantuntijana THL:n johtaja Mika Salminen. Puheenjohtajana toimii jatkossakin Marinin valtiosihteeri Mikko Koskinen.
Ryhmän tukena toimivat ministeriöiden valmiuspäälliköt.

Valtioneuvoston kansliaan perustettavaa operaatiokeskusta johtaa koordinaatioryhmäänkin kuuluva Heikki Hovi..
– Operaatiokeskuksen tehtävänä on tuottaa tilannekuvaa hallituksen päättämistä toimista, niiden etenemisestä ja vaikutuksista erityisesti covid19-koordinaatioryhmälle.

Hallitus on perustamassa myös erillisen ryhmän pohtimaan ulospääsyä koronakriisistä.
Ryhmää johtaa työelämäprofessori Vesa Vihriälä. Muut jäsenet ovat Bengt Holmström, Sixten Korkman ja Roope Uusitalo.

Hallitus järjestää katsauksen ja tiedotustilaisuuden koronatilanteesta keskiviikkona kello 11. Tilaisuuden  muina aiheina olivat suojavarusteiden materiaalihankinnat, testauskapasiteetin kasvattaminen ja hengityssuojainten käyttö.

Koronatilanteen päivittävät videolla pääministeri Sanna Marin, valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen, valtiosihteeri Mikko Koskinen, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ja perhe-peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä THL:n johtaja Mika Salminen.