Ihme ja kumma -nuoret tekivät tsemppivideon koronavaikeuksien keskelle

0

Erityisnuoria työllistävä yhdistys Ihme ja kumma teki videon, jonka ajatuksena on piristää ja antaa uskoa tulevaan.

Ihme ja kumma sinnittelee koronapandemian aikana, kertoo nuoria luotsaava Jorma Nurminen. Yhdistyksen kaikki muut toiminnot on suljettu, mutta Salossa on vielä kuuden nuoren porukka.

– Pelkona on, että jos suljetaan tämäkin, niin uudestaan ei ole voimia enää polkaista käyntiin, sanoo Nurminen.

Tilanne on vaikea, sillä Nurmisen sanoin ”rahaa ei ole eikä sitä oikein mistään tulekaan”.

– 13.3. eli 24 tuntia hallituksen ulostulon jälkeen tilauskirjat olivat tyhjät. Ja päivää ennen ne olivat niin täynnä, että pohdittiin lisäporukan palkkaamista ja ylitöitä, kuvailee Nurminen.

Yksin kotona istuminen hirvittää kaikkia nuoria, sanoo Jorma Nurminen.

– Joten ollaan pyritty olemaan varovaisia ja pitämään myymälä, radio ja leipomo auki. Kovasti yritetään, pilke on säilynyt silmäkulmassa ja hymy huulilla.

 

KORONA KOSKETTAA myös vammaisia nuoria. Video on nuorten oma piristysruiske meille kaikille.

Videon työryhmä on Anais Lehdonvalo, Sasu Uusi-Illikainen, Joonas Hiitola, Olivia Juusti, Annina Lindgren ja Axel Alen.

– Me koitettiin saada mahdollisuus mennä johonkin studioon nauhoittamaan ja kuvaamaan, mutta näinä aikoina se ei oikein onnistunut. Joten laulut äänitettiin pieninä palasina Jonilassa ja lähetettiin Tampereelle Hipposen Karille käsiteltäviksi ja koostettavaksi. Samoin videota kuvailtiin omissa tiloissamme ja ne klipit taas lähtivät Kemiöön Nikkarin Mikalle koostettavaksi. Eli meidän porukalle oli melkoinen suoritus, mutta onnistui kuitenkin, kuvailee Nurminen videon syntyä.

Taustamusiikki on ryhmän omaa tuotantoa.

Ihme ja kumma -yhdistys pyörittää normaalioloissa muun muassa kahvilaa Salossa ja Turussa ja työllistää sitä kautta erityisnuoria.