Jussi Mattila nousi kalkkiviivoilla Salon sote-johtajaksi

15

Salon sosiaali- ja terveysjohtajaksi nousee yllättäen Laitilan nykyinen sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila.

Salon kaupunginhallitus päätti Mattilan valinnasta maanantaina Elina Suonio-Peltosalon (kok.) esityksestä ja suljetulla lippuäänestyksellä äänin 9–4.

Timo Lehti (kesk.) esitti aiemmin asian pöydällepanoa, mutta ehdotus kaatui äänin 8–5.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.), Ulla Huittinen (kesk.) ja Johanna Riski (kesk.) jättivät päätökseen eriävät mielipiteensä.

Kaupunginjohtaja Lauri Inna esitti virkaan Jari Niemelää, joka on toiminut Salon kaupunginlakimiehenä ja apulaiskaupunginjohtajana ja jonka Inna valitsi vt. sote-johtajaksi maaliskuun lopulla. Määräaikaisuus jatkuu toukokuun loppuun.

Innan mukaan Niemelällä on hakijoista parhaimmat edellytykset tehtävän hoitamiseen. Esitys perustuu kokonaisarviointiin, jossa on otettu huomioon Niemelän koulutus ja monipuolinen työkokemus kunnallishallinnon asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Innan mukaan Jari Niemelällä on työkokemusta Salon kaupungista yli kymmenen vuoden ajalta. Hän on toiminut lähes kolme vuotta apulaiskaupunginjohtajana vastaten myös tehtävistä, joita uusi sosiaali- ja terveysjohtaja tulee tekemään. Niemelä on hoitanut menestyksellä Salon sairaalahanketta, minkä lisäksi kaupunginjohtaja kehuu alaisensa sitoutuneisuutta Salon kaupunkiin.

Karnisto-Toivonen, Huittinen ja Riski olivat samaa mieltä. He pitivät Niemelää pätevimpänä hakijana.

Sosiaali- ja terveysjohtajan valinta liittyy Salon organisaatiomuutokseen, jossa apulaiskaupunginjohtajan virasta luovutaan. Sen tilalle perustettiin kaksi toimialajohtajan virkaa. Sivistyspalvelujen johtajaksi siirrettiin lasten ja nuorten palvelujen johtaja Pia Setälä.

Sote-johtajaa haettiin julkisella haulla. Virkaa haki 23 henkilöä. Kuusi hakijaa kutsuttiin haastateltavaksi ja neljä lähetettiin psykologisiin testeihin.

Niemelä ja Mattila selvisivät kisassa loppusuoralle, ja Salon johtamisjärjestelmän kehittämisryhmä esitti kaupunginhallitukselle jomman kumman valitsemista. Inna esitti Niemelää.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
YksMamm
2 vuotta sitten

Toivottavasti edellytetään Saloon muuttamista. Saa paremmin tuntumaa paikkakunnan laajuuteen, vaikka on Laitilan kaupunkikin laaja-alainen. Toivottavast mene hyvin tääll ! Laitlass o Salon kyläki.

Make
2 vuotta sitten
Reply to  YksMamm

Kopioin nimimerkki JT:n hyvän kommentin toisesta ketjusta.

”Niin että rajoitettaisiin ihmisten oikeutta asua missä haluaa silloin, kun työpaikka olisi eri kunnassa kuin koti on? Ja samalla asetettaisiin julkisella puolella työskentelevät huonompaan asemaan kyseisen rajoituksen takia.

Entisestään vaikeutettaisiin ihmisten työllistymistä, sillä koko perheen muutto ei ihan niin yksinkertainen asia ole, eikä aina edes haluta muuttaa ystävien, sukulaisten tai harrastusten takia. Ja hakijoiden määrä ja ehkäpä laatukin kärsisi rajoituksesta.

Miten sitten toimitaan, kun perheen toinen puolisko olisi töissä vaikkapa siinä kotikunnassa ja toinen eri kylässä? Pakkomuutto erilleen vai toisen olisi pakko vaihtaa työpaikkaa nyt samalla?”

Veronmaksaja
2 vuotta sitten

Kerrankin salolaiset päättäjät kykenivät tekemään OIKEASTI hyvän päätöksen. Kiitos!

ässä
2 vuotta sitten

Heti uskallettiin tehdä järkevä päätös, kun… tosin mieleen hiipii karsea ajatus, kuka valitaan seuraavaksi ja mihin.

M H
2 vuotta sitten
Reply to  ässä

Ja tuo karsea ajatus on lähempänä kuin uskommekaan. Liittyneekö kaupungin johtajan valintaan.

Pepe
2 vuotta sitten
Reply to  ässä

Tarkoitatko, että apulaiskaupunginjohtaja kaupunginjohtajaksi nyt?

M H
2 vuotta sitten
Reply to  Pepe

En yllättyisi jos olisi hakijoiden joukossa.

Äänestäjä
2 vuotta sitten
Reply to  ässä

Nyt todella toivon, että järkevien päätösten teko jatkuisi. Ettei kaupunki syöksy ojasta allikkoon. Tulevan kaupunginjohtajan pitää ehdottomasti olla sellainen, joka ei ole ryvettynyt sisäpiirin kähminnöissä, oman edun tavoittelussa ja lainkäytön oikomisessa. Salolaiset ansaitsevat parempaa.

SoteTyöntekijä
2 vuotta sitten

Hyvä päätös. Nyt uskaltaa odottaa, että Salossa aletaan viemään sote-sektoria oikeaan suuntaan. Haastavaan tilanteeseen uusi johtaja tulee, mutta takuulla hoitaa vastuunsa paremmin kuin moni muu

pertti
2 vuotta sitten

Hienoa, oikea päätös.

Make
2 vuotta sitten

Tietenkin hänet valittiin, koska kaupunginjohtajan paikka täytyy täyttää väliaikaisesti ja kukapa muu siihen sopisi kuin apulaiskaupunginjohtajan virkaa hoitanut. Samalla sitten voidaan valita hänet uudeksi kaupunginjohtajaksi.

ässä
2 vuotta sitten
Reply to  Make

Niin, näyttöähän on sopimisesta täkäläiseen johtamiskulttuuriin…

YksiMamma
2 vuotta sitten
Reply to  Make

Saas nähdä kuin käy. Ehkä toinen jemmattiin tiettyyn, hakuun tulevaan virkaan.

pertti
2 vuotta sitten
Reply to  Make

Toivottavasti näin ei käy,olisi kyllä ikävää.

Urpo
2 vuotta sitten

Kaveristahan emme mitään tiedä, mutta tervetuloa! Toivotaan, että löytyy osaava ja vahva persoona, joka haluaa toteuttaa Salon strategiaa.