Kauden parhaaksi äänestetty Henri Kantonen teki Vilpas-historiaa

0
Henri Kantonen oli päättyneellä kaudella pykälää aggressiivisempi ja monta pykälää vaarallisempi.

Henri Kantosesta tuli ensimmäinen Vilppaan pelaaja, joka on valittu Korisliigan kauden parhaaksi pelaajaksi.

Kantonen valittiin kauden parhaaksi pelaajaksi yleisöäänestyksellä. Kantonen sai äänistä 40 prosenttia. Toiseksi tullut Karhubasketin Okko Järvi sai 23 prosenttia ja kolmanneksi tullut Seagullsin Antti Kanervo 15 prosenttia. Seagullsin maajoukkuekapteeni Shawn Huff (14%) oli neljäs ja Pyrinnön Antero Lehto (8%) viides.

Kantoselle palkinto oli jo kauden toinen, sillä hänet äänestettiin myös kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Kantonen pelasi koronaviruksen päättämällä kaudella Vilppaasta eniten peliminuutteja (ka. 28). Hän oli myös Korisliigan ainoa kotimainen pelaaja, jonka pistekeskiarvo oli yli 10 (10,7), levypallokeskiarvo yli viiden (5,1) ja syöttökeskiarvo yli kolmen (3,9).

Kaksi edellistä kautta Vilppaassa pelanneella Kantosella ei ole sopimusta ensi kaudeksi.

Lue Kantosen tuore haastattelu tästä.