Koronavirus on vienyt hengen yli 200 000:lta

6

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on ympäri maailmaa kuollut tiettävästi yli 200 000 ihmistä, selviää Worldometers-tilastosivustolta ja yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta.
Todennäköisesti koronaviruskuolemia on enemmän. Useat maat eivät laske kuolintilastoihinsa todennäköisiä viruskuolemia, joita ei ole testeillä vahvistettu. Lisäksi joidenkin maiden kohdalla epäillään, että annetut tiedot eivät pidä täysin paikkaansa.
Koko maailmassa on vahvistettu lähes 2,9 miljoonaa koronavirustartuntaa.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
https://coronavirus.jhu.edu/map.html

STT

Kuvat:

Jesuiiyya

Ja kaikki mediat jättävät julkaisematta sen tosiasian että meitä on tällä pallolla 7.7 MILJARDIA ihmistä

Asiayhteys?

Joo, se on salaisuus, joka on syytä pitää.

Ei ihmisten lukumäärä tietenkään koronaan liity millään tavalla, eikä liity mihinkään muuhunkaan uutiseen, paitsi tietenkin niihin missä uutisoidaan ihmisten lukumäärästä.

Jerppu

Niin meinaatko, että sen takia jokunen miljoona joutaa kuolemaan, vai mikä oli pointtisi?

Pertti

Suomessa on kuollut vuosittain jotain 600- 1200 henkilöä vuodessa infulenssaan. Luultavasti näyttää siltä nykyisen taulukon mukaan, ettei määrä nouse niin suureksi.

Matti

Ilman muuta saisi muutama miljoona kuolla. Maapallo säästyisi tuholta, joka on tulossa vääjämättä nykyisellä elintavoilla. Eikä Yhdysvallat sotimalla ehdi tarpeeksi tappaa.

Jerppu

Tässä ollaan kyllä aika vaarallisilla vesillä. Vaikka olen ehdottoman samaa mieltä siitä, että liikakansoitus on suurin globaali ongelma, niin nykymaailmassa kuitenkaan ei pidetä oikein hyvätapaisena keskustelua harvennustoimista. Yleinen konsensus kai on, että jokainen elämä on arvokas. Toki yleisessä katsannossa tämä arvo koskee vain ihmiselämää, ei muita eliöitä. Pyrin välttämään inhimillistämistä, kun kyse on luonnossa tapahtuvista vaikutuksista ja reaktioista, mutta tässä kohtaa se on vaikeaa. Tekisi kovin mieli kirjoittaa, miten luonto pyrkii korjaamaan tilannetta, mutta eihän se luonto pyri yhtään mitään. Sanotaan sitten vaikka niin, että luonnossa ylikasvaneet populaatiot tapaavat romahtaa eri mekanismeilla. Jos myyriä on tänä vuonna poikkeuksellisen paljon, niin… Lue lisää »