Kouluruuan voi noutaa Salossa

5
Noutokouluruoka ei noudata lähiopetuksessa olevien ruokalistaa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kouluruokaa saa Salossa pääsiäisen jälkeen noutamalla. Kaupunki alkaa tarjota etäopetuksessa oleville oppilaille kouluruokaa pääsiäisen jälkeisestä tiistaista lähtien.

Koululounas on tarkoitettu kaikille perusopetuksen oppilaille, jotka opiskelevat poikkeusolojen ajan etäopetuksessa. Lounas on noudettavissa kouluissa, joissa on lähiopetuksessa olevia oppilaita.

Huoltajille on Wilman kautta lähetetty viesti, jossa on linkki ruokailuun ilmoittautumiseen. Lounaan noutamiseen sitoudutaan viikoksi kerrallaan. Lounaan noutopaikka valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lounas on jäähdytetty, valmiiksi pakattu ja se on tarkoitus syödä samana päivänä kotona.

Etäopetuksessa olevien oppilaiden koululounas ei noudata lähiopetuksessa olevien ruokalistaa. Erityisruokavalio ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja kasvisruokaa ei voida noutolounaana tarjota.

Ruuan nouto on porrastettu ja noutotilanteessa pyritään välttämään oppilaiden välisiä kontakteja. Ruuan noudettuaan oppilas lähtee välittömästi kotiin.

Make

Hieno juttu, mutta voisiko Salo tehdä jotakin oma-aloitteisesti ilman kansalaisten painostusta tai median kerrottua miten muualla toimitaan. Luovuus loistaa kaupungin toimissa poissaolollaan, kun tämänkin aikaansaaminen vei päivää vaille kuukauden. Etäkoulu alkoi 18.3. ja ensimmäisen kerran ruokaa saa 14.4.

Ei nyt millään pahalla ketään kohtaan, mutta jotenkin kaupungin väen toiminnasta on into poissa. Ketään ei tunnu kiinnostavan mikään. Ilmeisesti aamulla raahaudutaan töihin ja suoritetaan ne pakolliset ja iltapäivällä kotiin.

Vanhemmilla vastuu

Vanhempien tulee huolehtia lapsistaan, ei kaikkea voi vaatia yhteiskunnalta.

Mihin tämä maa on oikein menossa, kun joka asiaan vaaditaan yhteiskuntaa apuun.

Keijo K.

Hyväosaiset eivät ehkä kaikki ymmärrä, että heikosti toimeentuleviakin on, eikä se ole suoranaisesti heistä johtuva tila vaan yhteiskunnallinen.

Ei kannata ottaa kovin jyrkkää linjaa, vaan ajatella ensin kokonaisuutta.

Andy

Ja haja-asutusalueen lapset kiittävät. Mielestäni tässä laitetaan lapset eriarvoiseen asemaan. Ja näen jo seuraavan kommentin, itsehän sinne metsään on muuttanut. No kun ei ole, vanhemmat sinne ovat muuttaneet!

Lapsi on vain tässä häviäjän asemassa, ja kyllä niitä huonosti elämänsyrjässä kiinni olevia vanhempia asuu myös muualla kuin kaupunkien keskustoissa.

Olisiko mallia otettavissa vaikka kirjastoautosta? Tai ihan vaan jakeluauto kiertämään tai sskky:n kuljetuspuolen opiskelijat ajamaan koko kalustolla ruokalähetyksiä ympäri Saloa, työharjoitteluna.

Lindholm

Kuljetusoppilaillehan on kyyditys jo olemassa, ruuan kuljetus noutopaikoille tietyn aikataulun mukaisesti. Ei luulisi olevan vaikeaa järjestää, reittiähän ei tarvitsisi ajaa kuin kerran päivässä. Normaalipäivänä reittiä ajetaan monta kertaa päivässä…