Poliisi epäilee lukion paloa tahallaan sytytetyksi

13
SSS/Minna Määttänen

Salossa tiistai-illalla tapahtunutta lukion paloa tutkitaan tuhotyön yrityksenä. Poliisilla on tapahtumista videovalvontatallenne. Tallenteella olevat mopoilla liikkuneet rikoksesta epäillyt ovat tunnistettavissa. Esitutkinnan tässä vaiheessa valvontatallennetta ei julkaista epäiltyjen nuoren iän takia, poliisi kertoo.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ja silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan puhelimitse 0295417259. Sähköpostitse voi ottaa yhteyttä osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai whatsappilla 0504117655.

Keijo K.

Riittääköhän mopojen myyntituotot mahdollisiin tuleviin korvauksiin?

Vapaan kasvatuksen tulosta

Todella sairasta. Toivottavasti tekijät saadaan vastuuseen. Pelkkä pään silitys ei auta.

Pertti

Kyllä heitä pitää käsitellä niin kuin huumeidenkäyttäjiäkin, jotka ovat yhteiskunnalle vielä kalliinpia. Uudet sytkärit pitää antaa ja ymmärtää heitä.

Ihmetteliä

Tänään on huomattu Alhaisissa että mopoliikenne on tosi hiljaista mistäköhän johtuu??
Olisko mopot jo myyty??

Maiju

Jospa mopoilijoiden vanhemmilla tullut tunnontuskia? Eilen oli Perniöntiellä mennyt mopoporukka ajallisesti sopivasti. Kenen kultamussukat oli liikkeellä? Kyllä vanhemmat tietävät. Onko uskallusta kertoa sitten itse poliisille? Ei varmaan, jos jälkikasvun kulkupelit piilotettu seinien sisälle.

Irkku

Eikö kuvatallenteissa näy mopojen rekisterinumerot? Siitähän syylliset helposti tunnistaa. Kasvotkin ehkä mopokorttikuvista?

matti

Mopoissa ei ole rekisterikilpeä.

Olli

Onhan, mutta melko pienet ja mopoikäiset piilottavat ne esim. takapyörän eteen, lokasuojan alle?????? Rekisterikilven pitäisi olla luettavissa ja taka-akselin takana?

Vanhemmilla vastuu

Olen samaa mieltä Matin kanssa. Joko kilpi on peitetty, tai se on väärä, ja jos kypärä on päässä tunnistaminen on vaikeaa, mutta toivon sydämestäni, että olen väärässä.

Toivon, että syylliset saadaan pian vastuuseen eli yhteiskuntavastuuta haetaan vanhempian osalta.

Jerppu

Mopoissa kyllä pitää olla rekisterikilpi, mutta heti kaupungin keskustan ulkopuolella alkaa näkemään pilvin pimein ”mopoja”, jotka todellisuudessa ovat kevytmoottoripyöriä. Erityisesti motocross-pyöriä, joissa ei ole minkäänlaisia rekisterikilpiä, ja joiden kuskeilla ei varmasti ole ikää eikä ajokorttia menopelin ajamiseen, ja joissa ei yhtä varmasti ole vakuutuksia tai juuri muutakaan lain vaatimaa kunnossa. Kun ei niitä kukaan valvo, eikä kiinni jäämisen riskiä ole, kun pysyy poissa keskustoista ja suurimmilta valtateiltä. Mopoissa se kilpi on väännetty mutkalle tai liattu niin, ettei sitä pysty lukemaan. Kun sitten lakia on jo rikottu yhdellä jos toisella tavalla, niin varmaan tuntee itsensä lainsuojattomaksi ja voi luontevasti jatkaa valittua… Lue lisää »

Juri Bezmenov

Kyllä näitä äidin pikku kultamussukoita pitää ymmärtää Ja kaupungin piikkiin vanhemmille täytyy tarjota kriisiapua

Vapaan kasvatuksen ja DDR:stä kopioidun kulttuurimarxismin lopputulos

Irkku

Minä arvelen, että mopon omistavat ovat yleensä niitä isän kultamussukoita. Äiti voi olla vastaankin joissain perheissä mopohankintoja kohtaan, mutta isä haluaa kultseilleen mopedia ja yhdessä viritellään ym. Rekkarikilvet usein väännetty, likaisia ym, mutta kyllä se pitää kiinni olla vehkeessä. Vastuu on tässäkin vanhemmilla. Kuka olisi se ensimmäinen rohkea, vastuullinen vanhempi, joka ilmoittautuu tekijän vanhempana poliisille ja paljastaisi muutkin tekijät, joiden vanhemmat pakoilevat tekijöiden kanssa kotona sisällä tai lähteneet pakosalle muualle vaikka mökkeilemään. Löytyisiköhän sellaista? Vai löytyykö tekijöistä se rohkea ja vastuullinen, joka haluaa ilmoittautua ja paljastaa muutkin? Hänellä voisi olla parempi tulevaisuus, jos omistaa omantunnon, joka nyt kolkuttaa. Hänessä voisi… Lue lisää »

Satu

Kaupungin lämpimän ruuanhan nämä jo saavatkin koulupäivänä. Sillä jaksaa jatkossakin tehdä iltaisin tihutöitä. On energiaa.