Poliisi käännytti kiirastorstaina lähes 300 ajoneuvoa Uudenmaan rajalta

0

Poliisin tarkistuspisteille saapui kiirastorstaina yhteensä 45 604 ajoneuvoa. Poliisin mukaan näistä 283 ohjattiin takaisin.
Lisäksi poliisi tiedottaa sakottaneensa valvontapisteillä yhdeksää ihmistä valmiuslain rikkomisesta.
Junissa poliisi tarkisti torstaina 832 ihmisen matkustussyyn. 20 ohjattiin paluumatkalle, ja 2 sai junavalvonnassa sakot.
Sakotettuja oli torstaina saman verran kuin ensimmäisellä valvontaviikolla yhteensä.
Uudenmaan maakuntarajan saa liikkumisrajoitusten vuoksi ylittää vain välttämättömästä syystä. Poliisi arvioi matkan välttämättömyyden tapauskohtaisesti ja korostaa, ettei vapaa-ajan matkailu esimerkiksi mökille ole riittävä peruste.
– Olimme varautuneet siihen, että pääsiäinen lisää matkustusta, joka ei ole välttämätöntä. Uudeltamaalta ja Uudellemaalle matkustaminen on ehdottomasti kielletty ilman välttämätöntä syytä, koska liikkumisrajoituksen tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen ja kansalaisen suojeleminen, sanoo operaation johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista poliisin tiedotteessa.
Poliisi valvoo liikennettä pääsiäisen aikana tehostetusti noin 40 tarkastuspisteellä Uudenmaan rajalla sekä liikkuvalla valvonnalla.

STT

Kuvat: