Poliisi toivoo Salon lukion palosta epäiltyjen ilmoittautuvan itse

0
Salon lukion tulipalo levisi seinän betonipilarin eristeitä pitkin välikattoon. Pelastuslaitos sai palon sammumaan ennen kuin se aiheutti laajempaa tuhoa.

Salon poliisi toivoo Salon lukion tulipalosta epäiltyjen nuorten ilmoittautuvan itse poliisille.

– Tämä olisi erittäin suotavaa, jos epäillyt haluavat myötävaikuttaa tutkintaan, rikoskomisario Juhani Malmberg sanoo.

Paloa tutkitaan tuhotyön yrityksenä. Malmbergin mukaan tapahtumista on olemassa hyvälaatuinen videotallenne.

– Rikoksesta epäillyt ovat hyvin tunnistettavissa. Esitutkinnan tässä vaiheessa videotallennetta ei kuitenkaan haluta vielä julkistaa epäiltyjen nuoren iän takia, hän sanoo.

Epäillyt ovat Malmbergin mukaan alle 18-vuotiaita, ja he ovat olleet liikkeellä mopoilla. Epäiltyjen tarkkaan määrään Malmberg ei halua ottaa kantaa.

– Epäiltyjä on enemmän kuin yksi ja he ovat poikia. Tapahtumien kulku näkyy hyvin videolta, mutta toivomme epäiltyjen kertovan itse tapahtumien etenemisestä, hän sanoo.

Malmbergin mukaan jo yöllä heräsi epäilys siitä, että palo olisi tahallaan sytytetty. Poliisi aloitti tutkinnan palopaikalla yöllä.

– Tutkintaa jatkettiin vielä aamulla, Malmberg kertoo.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Salon lukiolle tiistai-iltana noin kahdeksan aikaan. Tulipalo oli edennyt välikatolle pelastuslaitoksen saapuessa paikalle ja palon sammuttamiseen tarvittiin nostolava-autoa.

Paikalle hälytettiin parikymmentä yksikköä, mutta palo saatiin hallintaan nopeasti, eikä se päivystävän palomestarin mukaan ehtinyt aiheuttaa suuria vahinkoja. Palossa oli kuitenkin aineksia muuttua suureksi.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ja silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan puhelimitse 0295417259. Sähköpostitse voi ottaa yhteyttä osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai whatsappilla 0504117655.

Vahingot joitain tuhansia euroja

Salon kaupungin kiinteistöpäällikkö Janne Lehto arvioi lukion tulipalon vahinkojen jäävän vähäisiksi.

– Tässä vaiheessa puhutaan joistain tuhansista euroista, hän sanoo.

Lehdon mukaan lukion seinustalla olevan betonipilarin ympärystää, kuten eristeitä ja suojapelti joudutaan uusimaan. Myös pieni määrä välikaton villoista joudutaan vaihtamaan.

Sammutusvesien mahdollisesti aiheuttamien vaurioiden korjauskustannuksia voidaan puolestaan arvioida vasta kosteuskartoituksen jälkeen.

– Palo oli nähtävästi lähtenyt pilarin alapäästä. Vahingot olisivat aivan toista luokkaa, jos palo olisi päässyt voimalla välikattoon. Nyt selvittiin onneksi säikähdyksellä, hän sanoo.

Myös lukion sisätiloissa oli jonkin verran savuvahinkoja ja tilaa joudutaan tuulettamaan. Tilojen koneellinen puhdistus alkoi heti keskiviikkona.

Lukiossa ei ole parhaillaan opetusta, mutta paikalla työskentelee muutama opettaja.

– Henkilökunta työskentelee toistaiseksi tiloissa, jotka välttyivät savuvahingoilta.

Lehdon mukaan tilat saataneen puhdistettua muutamassa päivässä.

– Aikataulu riippuu siitä, tarvitsevatko tilat vielä ionisointia.