Posti yhdisteli Someron reittejä – samalla jakajien lenkit pitenivät

2
Postin lajittelu siirtyi Somerolta Forssaan kolmisen viikkoa sitten. Siirron yhteydessä tehtiin muutoksia myös Someron jakelureitteihin. SSS-arkisto/Minna Määttänen

Postin muuttuneiden aikataulujen takana ovat Somerolla tehdyt reittimuutokset. Postin aluejohtaja Timo Honkasalo kertoo, että Posti yhdisteli ja muutti reittejä, kun Someron lajittelu siirtyi Forssaan 6. huhtikuuta.
– Lenkkien määrä väheni noin kolmanneksella. Muutosten myötä yhden jakajan ajamat lenkit pitenivät. Somerolla on tällä hetkellä yhdeksän reittiä, Honkasalo huomauttaa.
Honkasalo sanoo, että lenkkejä yhdisteltiin, jotta jakajille voitiin edelleen tarjota Somerolla kokoaikaista työtä. Aiemmin jakajat myös lajittelivat Somerolla postin.

Honkasalo myöntää, että postin saapuminen iltaseitsemän aikaan on melko myöhään.
– Myöhäinen jakelu ei ole missään nimessä meidän tavoitteemme, mutta pitkien lenkkien päässä joutuu odottamaan. Somerolla yhden jakajan lenkki on yli 200 kilometriä.
Honkasalo kehottaa postin aikatauluihin tyytymättömiä asiakkaita antamaan Postille palautetta.
– Pyrimme tekemään sen, minkä voimme. Uskon myös, että reitteihin menevä aika vähenee puolesta tunnista tuntiin, kun reitit tulevat jakajille tutuiksi.
Honkasalo toteaa, että jotkut asiakkaat saavat Somerolla reittimuutosten myötä postin myös aiempaa varhaisemmin.
– Tämä johtuu siitä, että joillakin reiteillä ajosuunnat muuttuivat.
Päivittäisen postin tulon suuria heilahteluja selittää Honkasalon mukaan koronan myötä kasvanut kotiin jaettavien pakettien määrä.
– Yhden jakajan kyydissä saattaa olla 20–30 pakettia. Aina kaikki paketit eivät mahdu autoon kerralla, jolloin kesken lenkin pitää välillä palata takaisin hakemaan paketteja.

Lue myös: SSS/ Posti laatikossa iltaseitsemältä – jokaisessa postin muutoksessa on menty huonompaan suuntaan, sanoo somerniemeläinen Pirjo Kärki

2
Jätä kommentti

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Iltalehti

Kolmannes pois lenkeistä kuulostaa laajassa kunnassa aika kovalta, kun nyt jo lenkit olleet pitkiä. Paketteja paljon, mikä vie jakajien aikaa vielä normaalia enemmän ja teettää lisätyötä, mutta silti samaan aikaan Posti vain pidentää lenkkejä. Juuri kerrottiin, että pakettien lisäys nostaa Postin tulosta, mutta työntekijät raatavat entistä kovemmin ja asiakkaat kärsivät. Kilpailu olisi todella tarpeen.

Järjen köyhyyttä, ei muuta

Jos pakettikuljetukset pidentävät muun postin saapumisaikaa, eikö sitten olisi järkevää kuljettaa ne perille erillisellä pakettiautolla? Miksi muiden pitää kärsiä siitä, että aamun lehti ja päiväposti saadaan vasta iltamyöhällä? Ei kai niitä paketteja joka huusholliin tule?

Aivan surkean naurettavaa, että jakajan pitää ajaa uudestaan hakemaan uutta pakettilastia. Sekö on ”kustannustehokasta”? Millaisia organisaattoreita siellä Postissa oikein on? Kaikki ei voi olla kiinni kustannuksista; postihan tekee voittoa.