Salon kotihoidossa lisää sairastumisia

8
Kuvan henkilö ei liity tapaukseen. SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon kaupungin kotihoidon asiakkaissa on nyt yhteensä kolme tartuntatapausta. Lisäksi henkilöstössä on useita sairastuneita.

Viime viikon perjantaina Salon kaupunki tiedotti kahdesta koronavirustartunnan saaneesta kotihoitotiimin asiakkaasta. Lauantaina varmistui kolmas tartunnan saanut asiakas. Tämän jälkeen ei ole todettu uusia asiakastartuntoja. Asiakkaat ovat Perniön alueen kotihoitotiimistä.

Asiakkaiden lisäksi on todettu useita tartuntoja Perniön kotihoitotiimin henkilöstöllä tai heidän läheisillään.

Kotihoitotiimissä aloitettiin välittömästi kaikki tarvittavat toimenpiteet tartuntojen leviämisen estämiseksi, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Esimerkiksi kaikki Perniön kotihoitotiimin työntekijät käyttävät asiakaskäynneillä hengityssuojaimia.

Tapausten tartuntaketjuja on selvitetty TYKS hygieniayksikön ja Salon tartuntatautivastaavien yhteistyönä. Oireisia kotihoidon asiakkaita ja henkilöstöä on testattu ja testataan edelleen laajasti.

Kaikki tartunnan saaneiden lähikontaktit on asetettu karanteeniin. Kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat COVID-19 tartunnan saaneet ovat sairaalahoidossa ja lieväoireisemmat ovat eristettyinä kotonaan.

Joko kaikki käyttävät suojaimia?

Joko koko henkilökunta käyttää kasvosuojaimia? Ei ole kiva, että vanhukset eivät ole edes kotona turvassa, vaikka omaiset noudattavat suosituksia, ettei nyt tavata sukulaisia.

On tämä niin väärin! Ne suojaimet olisi pitänyt olla alusta asti, kun mennään toisten kotiin.

pertti

On se niin sairasta kuin voi olla. Yksikin hoidettava kertoi maaliskuun aikana kävi kymmenen eri ihmistä. omaisia on käsketty pysymään pois vanhusten luota. Tämä on sairaan huonoa ihmisistä välittämistä. Pakotteita, määräyksiä mikä ei koske välttämättä kuntia. Missä välittämisen raja.

Mummu

No kerroppa miten onnistuu että sama hoitaja käy esim viidesti vrkssa asiakkaan luona 7päivänä viikossa?Kävisitkö itse?
Omaiset voisivat itse hoitaa vanhuksensa nyt varsinkin kun monella on etätyötä tai varsinkin lomautus?

Mummu

No kun ei ole suojaimia niin ei ole… tyhjästä paha nyhjäistä😣

Raimo Saarela

No kun on oltava suojaimia! Muuten hoitaja ei liiku. Tilannehan on fifty – fifty, Kummallakin tavalla vanhus kuolee. Ilmaan suojainta tai sama suojain joka vanhuksen luona, tai ei käy ollenkaan.

Uusi ennätys maanantaina

Tartuttaminen olisi silloin vaikeampaa.

Lautsi

Niin. Voisin tulla täältä Uudenmaan rajan takaa tekemään normaalit viikkoavut äidille, mutta.. Nyt joudun kotihoitoa käyttämään. Tässä tilanteessa uskon, että oma apuni olisi turvallisempaa. Virkavalta ei sitä rajalla tajua. Kokeiltu on🤔

Raimo Saarela

Siis tietenkin vain yksi ja sama hoitaja käy vain ”omien” potilaidensa luona!
Minkäänlaista hoitajien ristiin rastiin vaihtelua ei tietenkään voida sallia.
Muutenhan ne hoitajat on ”koronakiitureita!”