Salon Power Cup siirtyy ensi vuodelle – Lentopalloliitto ehti käyttää järjestelyihin ”kuusinumeroisen summan”

0

Vuoden 2020 Salon Power Cup siirtyy vuodella eteenpäin koronavirusepidemian vuoksi.

Maailman suurimmaksi juniorilentopalloturnaukseksi mainostettu tapahtuma pelataan ensi vuoden kesäkuussa (10.–13.6.) Urheilupuistossa. Lentopalloliiton hallitus teki päätöksen torstain kokouksessaan. Samalla Kauhavan vuoden 2021 Power Cup siirtyy myös vuodella eteenpäin.

– Päätös siirtämisestä tehtiin raskain mielin. Turnaus on ollut aina lentopallokesän ehdoton huipennus. Luonnollisesti tämä harmittaa paljon niin kaikkien järjestävien tahojen kuin myös koko lajin kannalta, sillä turnauksen valmisteluihin on jo käytetty valtavasti aikaa ja energiaa. Tällä hetkellä koronavirusepidemian etenemistä ei kuitenkaan pystytä ennustamaan ja tapahtuman siirtäminen lyhyellä varoajalla uuteen ajankohtaan tulevana kesänä olisi ollut mahdotonta turnauksen suuren koon vuoksi. Ensimmäisenä tulee kuitenkin niin lentopalloihmisten kuin kaikkien muidenkin suomalaisten terveys, niitä emme halua vaarantaa miltään osin, Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoi liiton nettisivuilla.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho myönsi Salon Seudun Sanomille, että turnauksen siirrolla tulee olemaan ”merkittävät” taloudelliset vaikutukset liitolle. Järjestelyihin oli kulunut jo ”kuusinumeroinen summa” rahaa.

Salon Power Cupin järjestelyt olivat jo pitkällä ja turnaukseen oli ilmoittautunut ennen koronavirusepidemian laajenemista jo lähes 800 joukkuetta. Nelipäiväiseen turnaukseen odotettiin jopa 10 000 vierasta

Ilmoittautuneiden osallistujien pelipassimaksut palautetaan täysimääräisesti syyskuun loppuun mennessä. Sen sijaan joukkuemaksuja ei palauteta, johtuen turnauksen organisoinnista johtuvista kuluista. Jo maksetut joukkuemaksut ovat seurojen käytössä ensi vuoden turnauksessa.

Turnauksen järjestelyistä vastasi Lentopalloliiton ohella Salon Viesti sekä lukuisia muita salolaisia urheiluseuroja ja yhdistyksiä.

 

Päivitetty klo 14.15: Lisätty Seppo Siika-ahon kommentit.