Salon yt-neuvotteluista rajattiin pois terveydenhuollon henkilöstöä

5

Salon kaupungin koronavirustilanteeseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut ovat käynnistyneet. Ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa 30. maaliskuuta sovittiin, että neuvotteluaika on kuusi viikkoa. Neuvottelut päättyvät 11. toukokuuta.

Toisessa tapaamisessa yt-neuvottelujen ulkopuolelle rajattiin terveydenhuollon ammattiryhmiä: lääkärit, sosiaalityöntekijät, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja fysioterapeutit sekä lisäksi maatalouslomittajat.

Rajauksen perusteella edellä mainittuihin tehtäviin voidaan rekrytoida neuvottelujen aikana. Lisäksi sovittiin, että koronapandemien helpottamiseksi lääkäreitä ja sairaanhoitajia voidaan hankkia myös ostopalveluna.

Yhteistoimintaneuvottelut pysäyttivät vakituisten palvelussuhteiden solmimisen. Neuvottelussa sovittiin, että sosiaali- ja terveyspalveluiden vakituisten työ- ja virkasuhteiden täytöt viedään päätökseen.

Yhteistoimintamenettelyn aloittaminen on vaikeuttanut kesäsijaisten ja muiden sijaisten hankkimista. Neuvotteluissa sovittiin, että vanhuspalveluiden, kehitysvammahuollon ja terveyspalveluiden sijaisuudet voidaan panna täytäntöön myös lähihoitajien osalta.

Lisäksi sovittiin, että sijaiset palkataan ensisijaisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen sisältä. Seuraavaksi palkataan kaupunkiorganisaation ulkopuolelta ammattitaitoista, koulutettua henkilökuntaa ja kolmanneksi varhaiskasvatuksen henkilökuntaa.

 

 

Jarmo J

Entäs siistijät?

Ei tarvita

Mitä siellä mitään siivoojia tarvita, opetelkoon lääkärit ja hoitsut luuttuamaan. Kerrankin joutuisivat omia jälkiäänkin korjaamaan.

Keijo K.

Kuinka jollain voi olla noin käsittämätön ajattelutapa? Onkohan mitään käsitystä mistä kommentoi.

Valot päälle

Wikipedia ”Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä (kiihkeitä tai muuten tunteellisia vastauksia) tai ennalta arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa. Samaa tarkoittava suomenkielisillä palstoilla syntynyt sana on provo, sanasta provokaatio.”

Maija

Siivoojat pitää myös rajata pois.

Jos työsopimus ei mahdollista esimerkiksi koulun siivoojan siirtymistä terveyskeskukseen poikkeustilan aikana, niin luottamushenkilöiden sekä työsuojelusta vastaavien pitää yhteistyössä työnantajan kanssa sopia toisin.

Ei ole oikein, että terveyskeskuksessa tehdään epidemian aikana töitä paineen alaisena, ja henkilöstö, joka voisi auttaa, on kotona lomautettuna.

Väsynyt työntekijä tekee herkemmin virheitä.