Salossa 40 vahvistettua koronavirustapausta

5

Todennettujen koronatapausten määrä nousee mutta hitaasti Salossa. Salossa on todettu tasan 40 koronaviruksen aiheuttamaa sairastumista, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Vuorokautta aikaisemmin luku oli 37.

Turussa on todettu vuorokauden aikana vain neljä uutta potilasta. Sairastuneiden yhteismäärä on nyt 86.

Paraisilla tartunnan saaneiden määrä on noussut viiteen. Myös Kaarinassa on todettu uusia tartuntoja, sairastuneita on yhteensä 9.

Loimaalla, Laitilassa, Koskella ja Maskussa todennettujen sairastuneiden määrä on pysynyt ennallaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisee niiden kuntien tartuntamäärät, joissa todennettuja tartuntoja on vähintään 5.

Esimerkiksi Somerolla tiedetään olevan tartunnan saaneita, mutta heidän lukumääränsä on edelleen alle viisi.

Torstaina raportoitiin Varsinais-Suomen kolmas koronaviruksesta seurannut kuolema. Turkulaisessa asumispalveluyksikössä menehtyi iäkäs henkilö. Laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja on todettu sekä yksikön asukkailta että työntekijöiltä, kertoi Turun kaupunki.

Koronasta johtuvia kuolemia on Varsinais-Suomessa nyt yhteensä kolme. Koko maassa tautiin on kuollut jo 75 ihmistä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronatartuntojen määrä ylitti torstaina 200 henkilöä. Todennettuja tartuntoja on nyt 204 henkilöllä. Tyksin sairaaloissa on hoidettavana tällä hetkellä 7 koronapotilasta.

Suomessa on varmistettu koronatartunta 3 369 henkilöllä. Keskiviikosta uusia tartuntoja todettiin 132 lisää.

Eniten koronatartuntoja on edelleen Helsingissä, jossa sairastuneiden yhteismäärä on 1 207.

Taudista mahdollisesti jo toipuneita henkilöitä on THL:n alustavan arvion mukaan ainakin 1700. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on jo vähintään kaksi viikkoa, eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Varsinais-Suomessa koronatestejä on tehty 3 567 kappaletta THL:n tilaston mukaan. Vuorokaudessa testimäärä nousi 158 kappaleella.

Alueella on tehty 740 testiä 100 000 asukasta kohti.

Uudellamaalla testejä on tehty paljon enemmän väestömäärään suhteutettuna. Siellä on tehty noin 1 400 testiä jokaista 100 000 asukasta kohti. Pirkanmaalla suhteutettu testimäärä on 1 116 ja Kanta-Hämeessä 467.

Koronavirustartuntoja on todettu maailmalla yhteensä noin 2 miljoonaa. Tautiin on kuollut yli 120 000 ihmistä, kertoo THL.

Euroopassa on todettu yhteensä yli 970 000 koronavirustapausta ja yli 84 000 tautiin liittyvää kuolemaa.

Pohjoismaissa on raportoitu yhteensä yli 29 000 tapausta ja yli 1 500 kuolemaa.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yks mamma
2 vuotta sitten

Huolestuttaa ja vähän kauhistuttaa, mitä vielä ennen kesää on edessämme. Eivätkö salolaiset flunssaa, mitä tahansa, potevat pysyttele kotikaranteenissa.

Jos useampi näistä koronatartuntaa epäilevistä testattaisiin nielunäyttein, ehkä tartunnat vähenisivät. Vielä ei läheisiäni eikä naapureitani ole sairastunut, mikä on hyvä, mutta näkymättömänä peikkona se kaikkialla vaanii.?

Juha
2 vuotta sitten
Reply to  Yks mamma

Yks mamma, haluaisin tietää sinulta miten testaaminen estää tartunnan? Se olisi mullistavaa. Koronakriisi päättyisi siihen pisteeseen.

Eikö siihen koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen tarvita lääke? Tällä hetkellä ainoa lääke koronavirukseen on välttää ihmiskontakteja ja huolehtia hygieniasta.

yks mamma
2 vuotta sitten
Reply to  Juha

Ei paranna testaus, m u t t a antaa flunssaisille tiedon tartunnasta! Silloin on s y y pysytellä kotonaan . Ja kuitenkin näitä testauksia k e h o i t e t a a n tekemään enemmän. Monet ovat myös lehdissä kertoneet, että ei ole tietoa , missä koronatartunnan ovat saaneet, koska THL:n antamia kriteereitä heillä e i o l l u t.

Juha
2 vuotta sitten

Ettekö te hyvät ihmiset voi pysyä sisällä, jos teillä on huono vastustuskyky tai olette sairaita.

Moni meistä haluaisi jo töihin.

Jokainen tartunta käytännössä tarkoittaa sitä, että tartunnan saanut henkilö ei ole noudattanut ohjeistusta, tai että henkilö on saanut tartunnan hoidettavana.

Muitakaa siis pestä kädet ja pitäkää turvaväli, jos olette heikkoja tai riskiryhmää.

Kauhistelija
2 vuotta sitten
Reply to  Juha

Riskiryhmäläisenkin pakko välillä käydä asioilla, vaikka olisi muutoin linnoittautunut sisälle.

Tänään piti käydä pankkiautomaatilla, kun pankkikorttia et voi muille antaa ostoja varten. Automaatin eteen oli jäänyt kolmen hengen juorukerho, josta yksi oli yli 70-vuoden ikäinen, jonka pitäisi olla kotonaan. Toinen naishenkilöistä yski karmeaa keuhkoköhää ilmaan eikä noudattanut ohjeyskimistä hihaan.

Odottelin varmaan yli 10 minuuttia, että lähtivät pois automaatin edestä. Nuo yskökset lensivät suoraan automaatille, että nyt odotellaan tuliko korona.

Hyvät ihmiset, noudattakaa ohjeita kuten itse presidenttikin tänään taas muistutti. Juoruilkaa muualla ja turvavälien kera, kiitos.