Salossa jo 31 koronatapausta

31
Tyks Akuutti sijaitsee Turun yliopistollisen keskussairaalan T-sairaalassa. Kuvituskuva: SSS-arkisto

Vahvistettujen koronatapauten määrä jatkaa nousua Salossa. Pääsiäissunnuntaina THL listaa Salossa todettujen tautitapausten määräksi jo 31. Torstaina se oli vielä 27.

Turussa koronatapauksia on nyt 72 ja Helsingissä yli 1 000.

Kaikkiaan Suomessa on todettu eilen yhteensä 2 974 koronaa.

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti, kertoo Varsinais-Suomen sairaahoitopiiri. Koko Varsinais-Suomen alueella 169 ihmisellä on todettu koronatartunta. Tuorein luku on lauantailta.

Torstain ja perjantain aikana todettiin yhteensä 21 uutta tartuntaa. Tyksin sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa yhdeksän potilasta. Varsinais-Suomen alueella ei todettu ole uusia koronatartuntaan liittyviä kuolemantapauksia. Aikaisemmin niitä on raportoitu yksi.

Tyks Akuutin toimitusjohtaja Sirpa Rantasen mukaan kiireellisen avun tarpeessa olevan henkilön ei pidä empiä pyhien aikana. Ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta saa puhelimitse joko omasta terveyskeskuksesta tai Tyks Akuutista. Ennen päivystykseen hakeutumista on aina soitettava puhelinneuvontaan.

Tilanne Tyksin sairaaloissa on rauhallinen. Koronaviruksen johdosta hoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on Varsinais-Suomen alueella kasvanut hitaammin kuin mihin oli varauduttu. Sairaalajohtaja Petri Virolainen arvioi, että ei-kiireellistä sairaanhoitoa voidaan jatkaa vielä pääsiäisen jälkeen. Jos koronaviruspotilaiden määrä sairaaloissa ei kasva merkittävästi, on mahdollista että vastaanotoille ja toimenpiteisiin voidaan kutsua jopa uusia potilaita.

 

Lue lisää SSS:n korona-aiheisia juttua painamalla alta Koronavirus-aihesanasta.

31 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olkaamme nyt vastuullisia
2 vuotta sitten

Ihmiset! Käykää siellä kaupassa vaan kun on pakko, ei mitään huviostoksia. Ja nuorisolle sanottava et ei lorvita kaupoissa, jos on pakko lorvia, niin jossain ulkona, missä ei ole muita ihmisiä. Aikuiset ovat vastuussa lapsistaan ja pitäkää heidät kurissa. Riskiryhmäläisenä ahdistaa mennä kauppaan, kun oli kellonaika mikä hyvänsä niin porukkaa riittää. Verkkokauppaan on viikon jono ja kauppakassisysteemi ainakin Prismassa huono, kassi jaetaan infosta jossa aina parveilee paljon ihmisiä. Joudut odottamaan kauankin sitä kassia. Pitäis olla joku erillinen noutopaikka!

Rita
2 vuotta sitten

Kaupankäynnit voisi vähentää myös minimiin eli kerta viikossa tai kahdessa viikossa riittää aivan hyvin. Myös kotitaloudesta riittää, että yksi henkilö menee sisälle kauppaan eikä koko poppoo. Myös turvaväleistä ei välitetä, tungetaan esim. kassalla ihan viereen vaikka teippauksiakin on turvaväleistä. Outo välinpitämättömyys päällä osalla. Olisi korkea aika miettiä myös muuta kuin omaa napaansa! Välittäkää muistakin eli noudattaa annettuja ohjeita. Nauttikaa kotioloista ja pysytään toivottavasti pidempään terveinä!

Tomi
2 vuotta sitten
Reply to  Rita

Ei ole autoa millä kuljettaa viikon ostokset eikä jääkaappia. En voi poistua huoneestani kuin vessaan.
Jos menisin muualle asuntoon, en olisi eristyksessä.

Aki Pajuniemi
2 vuotta sitten

Ainakin Turussa saa Prisman ostokset eri luukusta ulkona, hyvä systeemi.

Nakke
2 vuotta sitten

Juurikin näin. THL teki alussa virheen, kun toitotti, että tauti on vaan vanhuksille vaarallinen. Näille tuli nyt tunne, että ei koske heitä.
Onhan tautiin nyt kuollut kuitenkin kaikenikäisiä vauvasta vaariin, joten kukaan ei oikeasti ole turvassa.

Vanhemmat voisivat vähän näyttää faktaa vaikka Italian koronataistelusta. Löytyy videota ym., kun vaan googlettaa. Samalla suojelisitte lapsianne. Vai onko heidän henkensä jotenkin evvk?

Hoitaja
2 vuotta sitten
Reply to  Nakke

THL teki virheen? Eli meillä Suomessa olisi pitänyt tietää jotain sellaista, mitä missään muualla maailmassa ei tiedetty? Mistähän tuo tieto olisi saatu? En kutsuisi virheeksi sitä, että mennään sen tiedon mukaan, mitä maailmalta on saatavissa. Virhe olisi se, että Suomessa olisi lähdetty sooloilemaan ihan omalla tavalla ja hankittu vaikkapa happikaappeja vauvoille koronan pelossa. Siinä ei olisi ollut järkeä, koska tilastollisesti pahat koronaoireet ovat äärimmäisen harvinaisia pienillä vauvoilla. Virheiden arvioiminen on parempi tehdä vasta poikkeustilan jälkeen. Ja kyllä virheitäkin saa tehdä, niitä jopa väistämättä tehdään poikkeusoloissa. Tärkeintä on hyväksyä virheensä ja korjata toimintaa. Niin kuin nyt on tehty, kun on saatu… Lue lisää »

MDI
2 vuotta sitten
Reply to  Hoitaja

THL ei vaan piitannut WHO:n suosituksista ja vähätteli koko koronaa. Huippuna yskivä THL-pomo tiedotustilaisuudessa. Hallitus seurasi hölmönä perässä eikä sulkenut lentokenttiä ja satamia, joista olisi pitänyt päästä ulos vain karanteenin kautta. Messukeskuksia ja urheiluhalleja olisi riittänyt karanteenitiloiksi.

PS. Oletko apu-, perus-, lähi-, sairaan-, terveyden- vai kassanhoitaja, kun tietääkseni hoitajan ammattinimikettä ei ole?

Hoitaja
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

On näköjään vaihtoehtomediat otettu hyvin haltuun, kun uskot, että THL ei ole piitannut WHO:n suosituksista ja mukamas vähätellyt koronaa. Ilmeisesti ei myöskään kiinnosta hallituksen tai THL:n perustelut, miksi koronan käsittely on mennyt niin kuin on mennyt. Suosittelen lämpimästi tutustumaan THL:n ja hallituksen omaan tiedottamiseen. Kavereilta kuultu, iltalööpit yms. ei ole se oikea tapa muodostaa mielikuvaa THL:n tai hallituksen toiminnasta. Kannattaa aina miettiä, mikä on sen tahon motivaatio kertoa asiasta kuten kertoo. Onko tarkoitus rapauttaa kriisin hoitoa, onko tarkoitus myydä mainoksia tai saada klikkauksia. Onko tarkoitus kohottaa omaa näkyvyyttään vai onko tarkoitus hallita kriisin kaikkia osa-alueita (ei pelkästään estää koronan leviäminen),… Lue lisää »

MDI
2 vuotta sitten
Reply to  Hoitaja

En tiennytkään, että niin Hesari kuin Iltsarikin sekä Salkkari ovat vaihtoehtomedioita? WHO julisti 11.3. kyseessä olevan pandemian, Kiina oli sulkenut Wuhanin 23.1. ja 29.1 löydettiin Suomessa ensimmäinen koronatapaus. Hallituksen tiedottaminen on ollut viiteen kertaan toistettua ulkolukua. Lappeenrannan ja Helsinki-Vantaan lentokenttien vapaa koronalevitys jatkui viikkoja pandemiajulistuksen jälkeen. Turun satamaan tuli korona-opastusta ”heti” 2.4., Vuosaareen ei silloinkaan ja länsiraja on avoin viruksen tulla. THL-pomot saavat yskiä, mutta omien ohjeidensa mukaan olisi pitänyt tehdä jotakin muuta kuin esiintyä tiedotustilaisuudessa. Vastuuhenkilökö? Missä näkyy vastuunkanto? Tämä ”silari-pikavippi”-maskien hankinta kruunaa THL-STM-hallitus värisuoran toiminnan ja etenkin sen puutteet. PS. En esiinny jollain ammattinimikkeellä, jota ei edes ole… Lue lisää »

Jerppu
2 vuotta sitten
Reply to  Hoitaja

Kyllä hallitus on ollut THL:n sätkynukkena ja varsinkin alkuvaiheessa vastusti kovin kaikkia liikkumis- ja muita rajoituksia, vaikka WHO ja Euroopan tartuntatautikeskus kehottivat niitä tekemään ja painottivat, että tauti on otettava vakavasti. Liian vähän, liian myöhään. Se on ollut hallituksen ja THL:n toimintatapa koronaviruspandemian hoidossa. Onneksi sentään jotain rajoituksia saatiin, mutta nyt on kyllä aivan liian aikaista lähteä purkamaan rajoituksia. Se on lähes rikollista, ja jälkikäteen tullaan kyllä arvioimaan, kuka teki virheitä ja kuinka paljon ihmishenkiä virheet maksoivat. Suomen johto ei toki ole ollut yksin tässä, vaan samaa vähättely- ja viivyttelylinjaa ovat noudattaneet muutkin Euroopan maat ja myös Yhdysvallat, ja maksamme… Lue lisää »

Jarmo J
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

Oletko apu-, perus-, lähi- ja jne. MDI, olet hyvä nyppimään, toivottavasti sait siitä hyvän mielen.

MDI
2 vuotta sitten
Reply to  Jarmo J

En mitään nypi, mutta häiritsee, kun esitetään perättömiä väitteitä kääriytyneenä valepukuun.

PS. ”Ei mitään spektaakkeleita” ja ”historiallinen hetki, kun varmuusvarastot avataan ja rekat lähtevät kuskaamaan miljoonia suojaimia, joita on riittävästi varastossa”, tätähän HVK-THL-STM-hallitus -värisuora on hokenut. Äh no, eihän niitä ollutkaan kuin vanhentuneita, mutta ei hätää, tilataan silari-pikavipeiltä etukäteen maksaen lisää. Siis tämä on ollut käsittämättömän järkyttävää, tämän ei pitäisi edes olla mahdollista.

Sepe
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

MDI ei ainakaan ole korttia pelannut, jos meinaa, että värisuora tulee neljällä kortilla. Mitä taas tulee johtamiseen, taisi tulla eilen selväksi, että HVK on valjastettu hankkimaan niitä suojaimia, mutta HVK ei ole uskaltanut kertoa, ettei heillä kyvyt riitä kriisitilanteessa ja tarvitaan apua. Ovat myös antaneet ymmärtää, että suojaimia on tarpeeksi. Ei kaupoissakaan johtajat itse tee niitä hyllytystöitä, esimerkiksi tarkasta varastosaldoja tai maitopurkkien päiväyksiä. Ne tekee henkilökunta ja niistä (hävikistä) raportoidaan ylöspäin eri raporteilla. Siellä portaiden yläpäässä katsotaan raportit, joissa kaikki voi näyttää hyvältä. Ei kaikkea voi kyseenalaistaa, mitä siitä tulisi, jos kukaan ei luottaisi kehenkään. Toki jälkikäteen voidaan kyseenalaistaa HVK:n… Lue lisää »

Yks mamma
2 vuotta sitten

Tartuntamääriä olisi paljonkin enemmän, jos testauksia tehtäisiin enemmän. Hallituskin lupasi, että testausmääriä tuplataan.

Toivottavasti pääsiäisen jälkeen tullaan näkemään todellinen tilanne tartunnoista.???

Hoitaja
2 vuotta sitten
Reply to  Yks mamma

Ymmärräthän, ettei testaaminen ole hoito koronaan. Testillä saa tiedon, onko sillä hetkellä korona vai ei. Mitään muuta apua testi ei tuo. Jos pystyt olemaan kotona, kotona tulee olla, oli koronaa tai ei. Jos et pysty hengittämään tms. akuuttia hoitoa vaativa oire, niin sitten sairaalaan.

Testaaminen ei tuo muutosta tähän. Kunpa ihmiset lakkaisi vaatimasta kohtuuttomia testaamismääriä. Turha resurssikulu ja hyöty on minimaalinen.

Matti
2 vuotta sitten
Reply to  Hoitaja

Testata täytyy enemmän, sitä ovat sanoneet viisaammatkin.

EttMääIhmettele
2 vuotta sitten
Reply to  Yks mamma

Onhan niitä tartuntoja kulkeutunut eteenpäin, kun tämä on varmaan vain tavallista influenssaa.

Ryhtiliikettä nyt
2 vuotta sitten

Teini-ikäiset ja nuoret ovat nyt ottaneet tavakseen vaellella auki olevissa kaupoissa huvikseen erityisesti viikonloppuiltaisin. Nähtävissä vaikka Prismassa, joka on normaalia pidempään auki. Vaikka vaeltelevat toki muissakin kaupoissa.

Siellä kuljetaan porukoissa kiinni toinen toisessa eikä tietoakaan turvaväleistä.

Miksei kaupoissa puututa tälläiseen turhanpäiväiseen ajan kuluttamiseen erityisesti tälläisenä aikana?
Mitä hyötyä on hallituksen antamista määräyksistä, jollei kansalaiset niitä noudata?

Järki käteen nyt
2 vuotta sitten

Ei kai se nyt kaupan vika ole, jos nuoret tulevat sinne ryhmissä. Kaupan työntekijöillä on jo nyt ihan riittävästi töitä ja riskejä suhteessa palkkaan ja kaikesta valittavien asiakkaisiin.

Vartijat
2 vuotta sitten

Useimmissa kaupoissa on myös vartijoita. Eikö heidän tehtäviin kuulukaan yleisen järjestyksen pitäminen?

Kuljettaja
2 vuotta sitten

Ajan paikkuria Salossa. En yhtään ihmettele, että tartunnat leviävät. Riskiryhmään kuuluvia kulkee päivittäin ihan muuten vaan Salon keskustaan ilman mitään syytä.

Anne
2 vuotta sitten

Seurasin eilen klo 11 autossa istuessa, kun puoliso kävi kaupassa. Yli 70-vuotias yhdessä saman ikäisen kaverinsa kanssa kävi ostamassa pari tuotetta (oliko pakko molempien mennä?), isä, äiti ja kaksi teini-ikäistä kävivät ostamassa jäätelöt (pitikö kaikkien mennä?), nuoripari kävi hakemassa muutaman tuotteen (pitikö molempien mennä?).

Usko omaan kuolemattomuuteen on vahva.

Realismia
2 vuotta sitten
Reply to  Anne

Näkyikö ikä naamasta vai kävitkö kysymässä henkkarit? Koiraa ei saa jättää kuumaan autoon, mutta vanhus pitäisi jättää kylmään autoon.

Sairastuneet jäävät kotiin, joten minkään tartunnan saaminen kauppareissulla ei ole nyt todennäköistä. Pelko on näköjään silti tapissaan.

Make
2 vuotta sitten
Reply to  Realismia

Tässä Realismia:n kommentissa näkyy miten huonosti ohjeet on menneet perille. Kerrataan vielä; oireettomana sairastavat voivat levittää tautia.

Mitä enemmän tartuttavan ympärillä on ihmisiä, sitä suurempi todennäköisyys että joku saa tartunnan. Jos nelihenkisestä perheestä kauppaan menee neljän sijasta yksi tippuu todennäköisyys että perheestä joku sairastuu jo huomattavasti pienemmäksi. Yksinkertaista.

Kaupassa kävijä
2 vuotta sitten
Reply to  Make

Varmaan kohta alat huutelemaan muille tuolla kauppojen ovilla?

Kaupassa kävijä
2 vuotta sitten
Reply to  Anne

Mitä pahaa siinä kuolemassa on?
Istu sinä vaan autossasi, ja anna muiden olla.

Ihmettelyä
2 vuotta sitten

Voisihan kaupatkin muuttaa aukiolojaan. Vaikka neljänä päivänä viikossa auki, ja kiinniolopäivinä olisi netin kautta tilattujen kassien haku.
Näin turvattaisiin riskiryhmille päivät, jolloin voi turvallisin mielin mennä hakemaan ostokset.

Kyllä ihmisten tuollaisesta pitäisi selvitä, kun miettii, että ihan Somerolla on paljon ikäihmisiä, jotka käyvät kerran pari viikossa vain kaupassa ”mummobussilla”.

Mika
2 vuotta sitten

Kannattaisi jo lopettaa koronahysteria. Poikkeuslait kumoon, lapset kouluun ja aikuiset töihin. Muutoin koko maa on konkurssissa.
Sairaat ja vanhukset pysykööt kotona.

Make
2 vuotta sitten
Reply to  Mika

Riskiryhmässä on myös vanhempia, joilla on lapsia koulussa. Mihin nämä vanhemmat laitetaan, kun lapsi käy koulusta ”hakemassa taudin”. Tai otetaanko lapset huostaan, jotta voidaan suojella vanhemman henkeä ja estää hänen sairastumisensa?

Tämmöistä pelkään
2 vuotta sitten
Reply to  Mika

Hysteria on vasta tulollaan, usko pois. Odota kun Uudenmaan raja avataan ja mökkiläiset tungeksivat Varsinais-Suomeen mökeilleen ja alueen kauppoihin, niin silloin vasta homma täälläkin räjähtää käsiin. Ei täältä tautisuojaa saa, jos itse tuo taudin mukanaan.

Ihan kuin tyypillistä suomalaista kateutta, mutta käänteistä sellaista: miksei tautia teilläkin, kun kerran meilläkin. Ehkäpä sinullekin silloin tulee mieleen, että poikkeustilannetta olisi sittenkin pitänyt jatkaa.

Jerppu
2 vuotta sitten
Reply to  Mika

Päinvastoin, nyt koko maa kiinni ja ulkonaliikkumiskielto taajamiin vähintään kolmeksi viikoksi, niin epidemia palaa loppuun Suomesta. Ja kun rajat pidetään kiinni rokotteen saamiseen asti, niin kolmen viikon täyssulun jälkeen voidaan palata lähes normaaliin elämään Suomen sisällä. Tauti ei katoa millään muulla tavalla. Jos nyt aletaan poistamaan rajoituksia, saadaan siitä seurauksena uusi epidemia-aalto, entistä pahempi, ja tuhansia ruumiita. Suomessa voimme kerrankin olla onnellisia saarimaisesta sijainnistamme, suomalaisten luontaisesta epäsosiaalisuudesta ja harvasta asutuksestamme. Ilman niitä olisimme jo samassa jamassa kuin Pohjois-Italia, New York tai Tukholma. Hysteria-sanan voisi nyt jo unohtaa tässä yhteydessä. Esimerkiksi Ruotsissa on nyt yli 11000 sairastunutta ja yli 1000 kuollutta.… Lue lisää »