Salossa viisi uutta koronatartuntaa – Varsinais-Suomen uudet tautitapaukset keskittyvät Saloon

8

Salossa on todettu viisi uutta koronatartuntaa. Salossa tartunnan saaneita on nyt 37, eilinen luku oli 32.

Todettujen tartuntojen lukumäärä kasvoi Varsinais-Suomessa eniten juuri Salossa. Kokonaisuudessa Varsinais-Suomen kunnissa koronatartuntojen määrä kasvaa edelleen varsin hitaasti. Turussa tartunnan saaneita on nyt todettu 82, kun eilen luku oli 79.

Loimaalla sairastuneita on 19, yksi enemmän kuin eilen.

Kaarinassa todennettuja sairastumisia on nyt 9, kaksi enemmän kuin eilen.

Laitilassa todettujen koronatapausten määrä on edelleen 7, Koski Tl:ssä edelleen 6 ja Maskussa edelleen 5.

Muissa kunnissa tartunnat eivät ole lisääntyneet, eikä uusia kuntia ole noussut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakuntien listalla. Listalla julkaistaan kunnat, joissa on vähintään viisi todettua tartuntaa.

Koronatesti tehdään vain osalle niistä, jotka epäilevät tartuntaa. Todelliset luvut sairastuneiden määrästä lienevät siis korkeammat.

Koko Varsinais-Suomen alueella 196 ihmisellä on todettu koronatartunta. Tiistaina todettiin yhteensä 15 uutta tartuntaa, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri keskiviikkona.

Tyksin sairaaloissa Varsinais-Suomessa on koronaviruksen vuoksi hoidossa kahdeksan potilasta. Alueella ei todettu ole uusia koronatartuntaan liittyviä kuolemantapauksia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan sen suojavarusteiden tilanne on kohtuullisen hyvä. Mahdollisuuksia uusien suojavarusteiden hankkimiseen kartoitetaan kuitenkin koko ajan.

Suomessa on varmistettu koronatartunta 3 237 henkilöllä, kertoi THL keskiviikkona. Tiistaista uusia tartuntoja on todettu 76 lisää.

Eniten koronatartuntoja on edelleen Helsingissä, jossa sairastuneiden yhteismäärä on 1 149.

Tautiin on kuollut Suomessa jo 64 ihmistä.

Varsinais-Suomessa koronatestejä on tehty 3 409 THL:n tilaston mukaan. Se tarkoittaa 707 testiä 100 000 asukasta kohti.

Uudellamaalla testejä on tehty tuplasti väestömäärään suhteutettuna. Siellä on tehty 1 400 testiä jokaista 100 000 asukasta kohti. Pirkanmaalla suhteutettu testimäärä on 1 085 ja Kanta-Hämeessä 450.

Koronavirustartunnan saaneita voi olla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella monikymmenkertainen määrä varmistettuihin tapauksiin verrattuna, selviää THL:n tekemästä vasta-ainetutkimuksesta.

Vasta-ainetutkimuksilla THL on kerännyt tietoa koronavirustartunnan saaneiden osuudesta väestössä. THL selvitti vasta-aineiden esiintymistä HUSin alueella eri syistä laboratoriotutkimuksissa käyneiden henkilöiden verinäytteistä.

– Selvitys on ensimmäinen alustava arvio siitä, kuinka laajalle koronavirusepidemia on levinnyt HUSin alueella, ja kuinka suuri osuus on mahdollisesti sairastanut taudin lieväoireisena tai oireettomana, THL:n erikoistutkija Merit Melin sanoo tiedotteessa.

Juttua täydennetty Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedoilla kello 15:24.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Asenneongelma
2 vuotta sitten

Miksi Salossa?

Rita
2 vuotta sitten
Reply to  Asenneongelma

No täällähän niin paljon niitä, jotka ei välitä muista kanssaihmisistä eikä taudin vakavuudesta. Itsekin sain taistella 2 viikkoa työnantajan kanssa, että pääsen etätöihin, koska kuulun riskiryhmään. Siellä väitettiin, että tauti ei poikkea normikausi-influenssasta ja se normi-influessakin minulle vaarallinen. Samalla viikolla pääsi kyllä muukin porukka etätöihin, kun tuli hallitukselta rajoituksia. Taas joku sai kiksejä siitäkin pikkukiusasta?

Ei ihme että tauti leviää
2 vuotta sitten
Reply to  Asenneongelma

No kun kaikki vaan hengaavat kauppoissa, nuoret varsinkin. Ihan kun mitään tautia olisikaan. Ihmiset voisivat vähän rajottaa sitä ylimääräistä liikkumista.

Tuntuu, että kauppaan mennään vaan huvittelemaan, kun muutakaan ei ole. Ettekö te tajua, että jonkun on pakko siellä kaupassa käydä hengensä uhalla, ja te yhden tavaran ostajat vaarannatte toisten hengen.

Lisäksi mennään koko perheen voimin kauppaan. Ei siis näin, vaan yksi perheenjäsen kauppaan, ostaa ostokset mahdollisimman nopeasti ja sitten mahdollisimman nopeasti kaupasta ulos. Toivon, että kaupat itse puuttuisivat näihin hengaajiin. Jos et osta, painu pihalle.

EttMääIhmettele
2 vuotta sitten

Salossa tehdään ehkä testauksia vähän, niin tartuttajia liikkuu kaupungilla, jos oireet eivät kaada heti sänkyyn.

THL, WHO ja muiden maiden asiantuntijat ovat kehottaneet Suomea lisäämään koronatestausten määrää, sillä siten saadaan tartuttajia karanteeniin. Ja se testi on varmaan muuta kuin verinäyte sormenpäästä kuten yhdelle tutulle kävi. Eikä muuta?

Voi voi teitä
2 vuotta sitten

Selvästi ns. riskiryhmäläisillä eli vetreillä eläkeläisillä on vaikeuksia pysyä kotonaan. Kaupoissa ja torilla pyöritään, turvaetäisyydestä ei mitään tietoa jne.

Katso peiliin
2 vuotta sitten
Reply to  Voi voi teitä

Eläkeläisten ja muidenkin ns. riskiryhmäläisten pitää syödä ja liikkua. Heiltä ei ole kielletty kaupassa tai apteekissa käymistä, ulkoilusta puhumattakaan. Muut kulkijat ja ryhmissä aikaansa viettävät voisivat ottaa heidätkin huomioon.

Jos ihmisellä on jokin jatkuvaa lääkitystä vaativa perussairaus, hän ei todellakaan hakeudu ilman syytä paikkoihin, joissa voi saada lisätartuntoja.

Mummo lumessa
2 vuotta sitten

Verinäyte sormenpäästä taitaa olla ns. vasta-ainetesti? Eli testataan sitä, onko korona jo sairastettu.

EttMääIhmettele
2 vuotta sitten
Reply to  Mummo lumessa

Sormenpäästä otetusta verinäytteestä olivat katsoneet, jos tulehdusarvot olisivat koholla. Eivät olleet, niin ulos.