Katso video: Isojen yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan heinäkuun loppuun asti

0

Hallitus päätti jatkaa isojen, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa heinäkuun loppuun asti. Hallitus kertoi linjauksestaan keskiviikkoillan tiedotustilaisuudessa.

Aluehallintovirastot voivat tartuntatautilain perusteella kieltää yleisötilaisuudet korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan. Loppukesän ja alkusyksyn tilaisuuksien osalta hallitus lupaa arvioinnin viimeistään kesäkuun alussa.

Valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama valmisteluryhmä tekee 1. toukokuuta mennessä suunnitelman rajoitustoimenpiteistä irtaantumiseksi. Tavoitteena on siirtyminen kohti koronan etenemisen hillinnän seuraavaa vaihetta. Hallituksen neuvottelu asiasta järjestetään 3. toukokuuta.

Hetemäen valmisteluryhmä tekee esitykset varhaiskasvatuksen ja koulutuksen osalta nopeasti, jotta hallitus voi tehdä päätökset rajoitustoimien jatkosta ennen toukokuun alkua. Näin koulutuksen järjestäjät ehtivät tarvittaessa varautua lähiopetuksen järjestämiseen.

Tavoite on myös ottaa tartuntatilannetta kartoittava mobiilisovellus käyttöön ja hallitus jatkaa sen valmistelua.

 

– Epidemian etenemisen hillitsemisessä on Suomessa onnistuttu toistaiseksi hyvin, sanoi pääministeri Sanna Marin (sdp) tiedotustilaisuudessa.

– Suomessa on mahdollista siirtyä asteittain ja hallitusti laajoista yhteiskunnallisista rajoitustoimista tartuntatautilain mukaiseen tehostettuun epidemian hallintaan. Kaikista rajoitustoimista ei voida kuitenkaan luopua kerralla, jatkoi Marin.

 

Katso hallituksen tiedotustilaisuus suorana yllä olevasta ruudusta. Striimin jälkeen tilaisuus on katsottavissa videotallenteena.

 

Juttu kirjoitettu kokonaan uudelleen tiedotustilaisuuden jälkeen kello 20:15.