Varsinais-Suomessa tähän mennessä 148 koronatartuntaa

0
Turussa Tyks Akuutissa ja teho-osastolla on varauduttu siihen, että koronapotilaiden määrä voi pääsiäisen aikana kasvaa. Kuva: TS-arkisto/Timo Jakonen

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Torstaihin mennessä koko Varsinais-Suomen alueella 148 ihmisellä oli todettu koronatartunta. Salossa tartuntoja oli todettu 27.

Keskiviikkona Varsinais-Suomessa todettiin 14 uutta tartuntaa. Tyksin sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa 14 potilasta. Yksi potilas on menehtynyt.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä valmistaudutaan pääsiäiseen rauhallisin mielin. Tyks Akuutin toimitusjohtaja Sirpa Rantanen kertoo, että yhteistyössä Varsinais-Suomen alueen terveyskeskusten kanssa päivystyspalvelut turvataan myös pääsiäisenä. Sekä Tyks Akuutissa että teho-osastolla on varauduttu siihen, että koronapotilaiden lukumäärä saattaa pääsiäisen aikana kasvaa.

Rantanen muistuttaa, että ennen päivystykseen hakeutumista on aina soitettava puhelinneuvontaan.

Salon kaupungin terveyspalveluiden neuvonta- ja infopuhelin 02 772 3023 ohjaa hoitoon hakeutumisessa. Numero palvelee joka päivä kello 8–20. Ohjeita ja neuvontaa saa tarvittaessa myös Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta 02 313 8800.

Sähköinen Omaolo-palvelu on lisäksi kaikkien varsinaissuomalaisten käytössä ajasta ja asuinpaikasta riippumatta osoitteessa omaolo.fi. Omaolo-palvelussa voi itsenäisesti tehdä koronavirustaudin oirearviokyselyn. Omaolo antaa nopeasti luotettavan tiedon tilanteesta ja tarvittaessa ohjaa suoraan oikealle ammattilaiselle. Lievemmissä oireissa palvelu antaa itsehoito-ohjeita ja muuta neuvontaa.