Pihlajalinna-konsernin huhtikuussa käymät yhteistoimintaneuvottelut lyhentävät lääkäriaseman aukioloaikoja Salossa.

– Kesäaikaan siirrytään hieman tavallista aiemmin eli toukokuun alusta, mutta muuten tilanne ei muutu, aluejohtaja Oili Karlsson kertoo.

– Turusta palveluja saa myös viikonloppuisin kuten tähänkin asti.

Salon toimipiste tulee olemaan toukokuun alusta avoinna arkisin kello 8–16. Huhtikuun loppuun asti se on avoinna maanantaista torstaihin kello 8–18, perjantaisin kello 8–16 ja sunnuntaisin kello 10–14.

Pihlajalinnalla on Varsinais-Suomessa lääkäriasemia Turun ja Salon lisäksi Raisiossa, Naantalissa, Paraisilla ja Kemiönsaaressa. Lisäksi Liedossa on työterveysasema. Someron lääkäriaseman Pihlajalinna sulki jo viime syksynä.

– Kemiön toimipisteen aukiolot pysyvät ennallaan. Se oli ennen pelkästään työterveysasemana, mutta nykyään tarjolla on myös yksityisasiakkaille gynekologin ja ortopedin vastaanotot muutaman kerran kuukaudessa, Karlsson huomauttaa.

Kemiössä Pihlajalinna on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–16.

Viime viikolla päättyneet yt-neuvottelut koskivat Pihlajalinna-konsernin kaikkia liiketoimintoja ja kaikkia noin 2 500 työntekijää.

Koronapandemiasta aiheutuva toiminnan ja palveluiden supistaminen johtaa tämän hetkisen arvion mukaan enimmillään noin 670 työntekijän koko- tai osa-aikaiseen lomauttamiseen enintään 90 päiväksi. Lomautukset ovat eri mittaisia ja tulevat voimaan vaiheittain. Niiden määrään ja kestoon voivat vaikuttaa myös mahdolliset sijoittamiset tilapäisesti toisiin tehtäviin sekä erilaiset työsuhteen joustot.