Asvaltointityö haittaa liikennettä Salon ydinkeskustassa

2
Turuntien ja Helsingintien päällyste on urautunut pahoin Salonsillan molemmin puolin.

Katujen jyrsintä ja päällystystyö haittaavat liikennettä Turuntiellä ja Helsingintiellä Salon ydinkeskustassa tällä ja ensi viikolla.

Kaupunki on päättänyt uusia pääkatujensa päällysteen, koska se on pahoin urautunut. Uudelleen päällystettäviä osia ovat Helsingintie Oskarinkadulta Salon sillalle ja Turuntie Salon sillalta Hämeentielle.

Työ alkaa vanhan asvaltin jyrsinnällä keskiviikkoaamuna 27. toukokuuta. Jyrsintä kestää loppuviikon.

Päällystystyö käynnistyy ensi viikon alussa, ja alustavan aikataulun mukaan työ valmistuu viikon lopussa. Aikatauluun voi tulla muutoksia.

Urakka rajoittaa liikennettä ja pysäköintiä pääkatujen varsilla. Pysäköintiruutuja suljetaan ja pysäköintiä rajoitetaan. Pysäköintiruutuja otetaan uudelleen käyttöön sitä mukaa kun jyrsintä- ja asvaltointityöt etenevät.

Katuosuuksilla on liikenteenohjaus, ja liikenne päästetään kulkemaan vuorotellen eri suunnista. Liikenne voi joutua kiertämään työkohteen myös sivukatujen kautta.

Tiemerkinnät uusitaan mahdollisimman pian päällystystöiden jälkeen. Merkinnästä ei aiheudu liikenteelle merkittävää haittaa.

Katumestari Markus Romppanen pahoittelee työmaan aiheuttamaa haittaa liikenteelle. Hän muistuttaa, että päällystystöiden jälkeen kadut ovat taas tasaisia ja kestävät useita vuosia.

– Jos on mahdollista, työmaa kannattaa kiertää vaikka korttelin päästä. Se helpottaa ja sujuvoittaa meidän työtämme, ja saamme valmista nopeammin. Liikenneturvallisuuskin paranee, jos tarpeetonta liikennettä alueella vältetään, Romppanen sanoo.

Edelleen hölmöläisten kylä

Tarvittais sitä monessa muussakin paikkaa uutta pintaa. Vanha Turuntie on ihan kamalassa kunnossa. Paikkaukset eivät kauheasti auta. Rahaa on laittaa Tunnin juna -hömppäyhtiöön, mut maantiet saa rauhassa hajota. Ei kukaan enää edes matkusta junalla, kun osa jää kotiin tekemään etänä töitä.

Puurot ja vellit sekaisin

Tulisiko siis Salon kaupungin ottaa ELY-keskukselta hoidettavaksi Vanhan Turuntien kunnossapito ja huolehtia esim. sen päällystämisestä? Ilmeisesti pääasia kirjoituksella oli, että sai junahankkeen tähänkin yhdistettyä. Mutta tuliko väärin argumentein?