Hermannin koulun paluu Torikadulle vaatii 1,3 miljoonan remontin

6
Hermannin koulun Torikadun kiinteistössä tehdään korjaustöitä ennen kuin yläkoulu muuttaa takaisin. Koulurakennuksen lisäksi korjataan liikuntasalin eteläpäätä, joka on kärsinyt viime talven myrskyissä ja sateissa.

Hermannin yläkoulun paluu Torikadun kiinteistöön vaatii vielä 1,3 miljoonan euron lisäremontit koulurakennukseen.

Sisäilmaongelmista kärsineen koulun alapohjasta vaihdettiin jo aiemmin vaurioituneita eristeitä uusiin. Samalla ongelma-alueille valettiin uusi pintalaatta ja vaihdettiin muovimatto klinkkeriin.

Remontti keskeytettiin viime kesänä, koska kaupunki oli tekemässä oppimisympäristöselvitystä eikä Torikadun kiinteistön tulevasta käytöstä ollut tietoa.

Oppimisympäristöselvityksen valmistuttua päätettiin, että Hermanni palaa Ylhäistentien väistötiloista Torikadulle tammikuussa 2021.

Nyt muuttoaikataulua on lykätty korjaustöiden takia. Ajatuksena on, että koulu palaa Torikadulle vasta kesällä 2021. Koko ensi lukuvuosi sujuu vielä Ylhäistentiellä.

Kaupunkikehityslautakunta on päättänyt, että Torikadun kiinteistön ylemmissä kerroksissa tehdään seinä–lattialiittymien tiivistystä. Kakkos- ja kolmoskerroksen välipohja korjataan, onkalotilojen vanhat eristeet korvataan uusilla ja pintalaatta uusitaan.

Remontin yhteydessä korjataan liikuntasalia, joka on vaurioitunut viime talven myrskyjen ja sateiden jäljiltä. Salin eteläpäädyn seinän ulkokuori ja eristeet uusitaan ja vesikattoa korjataan.

Torikadulla on tarkoitus uusia fysiikan ja kemian luokkien kalustusta. Kouluun tulee kolmas kotitalousluokka, ja tekstiilityön luokka siirretään sen tieltä pois entisen kirjaston tiloihin.

Remontissa uudistetaan myös atk-verkon kaapelointeja ja av-laitteistoa. Lisäksi tehdään pieniä muutostöitä.

Korjaustöiden jälkeen rakennuksessa tehdään kattava siivous ennen koulun muuttoa.

Lautakunnalle tarjottiin kahta eri korjausvaihtoehtoa, joista kevyemmän remontin kustannusarvio oli 800 000 euroa ja perusteellisemman 1,3 miljoonaa euroa.

Virkamiehet esittivät koulun työskentelyn rauhoittamiseksi perusteellisempaa remonttia, ja lautakunta hyväksyi esityksen. Valtuustolta anotaan töihin lisämäärärahaa.

Jerina Wallius (kok.) esitti, että lautakunta palauttaisi asian uudelleen valmisteltavaksi ja pyytäisi päätöksen tueksi lisätietoa korjaustöiden tarpeellisuudesta ja laajuudesta. Esitys raukesi kannatuksen puutteessa.

Wallius jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Hänen mielestään suuren määrärahan myöntämisen ja tärkeän hankkeen päätöksen tueksi olisi ollut syytä toimittaa lautakunnalle lisätietoa. Hänen mielestään tavoitteena pitää olla verovarojen vastuullinen käyttö ja faktatietoon perustuva päätöksenteko.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sepi
6 kuukautta sitten

Paljonko tähän vanhaan rakennukseen on jo pumpattu rahaa? Onko tämä loputon kaivo?

Herra huu
6 kuukautta sitten

Maan tasalle vaan koko tönö.

Ihmettelijä
6 kuukautta sitten
Reply to  Herra huu

Paljon on lykätty ja 5 vuoden päästä taas lisää… Summa kasvaa koko ajan. En ymmärrä miksi pitää siirtää takaisin oppilaat tuonne.

Urpo
6 kuukautta sitten

Jostain syystä ei kuitenkaan tule virkamiehiltä esitystä siirtää koulua lähistön muihin oppilaitoksiin Kaivolan tapaan. Ollikkalassa olisi kuulemma tilaakin, ja lasten määrän vähentyessä tilaa vasta onkin.

Vain keskustan ulkopuolisissa yksiköissä ilmenee tarvetta lakkautukselle opetuslautakunnan, hallituksen ja valtuuston päätöksen vastaisesti johonkin päätöksen porsaanreikään vedoten. Sitten vielä ihmetellään, miksi Salossa ollaan niin eripuraisia asiasta kuin asiasta.

Koulut
6 kuukautta sitten
Reply to  Urpo

Onko Urpolla käsitystä, paljonko Kaivolassa on oppilaita ja paljonko keskustan eri kouluissa?

Ja kyllä on ollut otsikoissa, että keskustan alakoulujen oppilaita hajasijoitetaan keskustan eri kouluihin. Esimerkiksi tapaus Uskelan koulu.

Maija
6 kuukautta sitten

Kannattaa lukea Ylen sivuilta juttu Muuramen kunnasta. Asukkaita 10 000 luokkaa, mutta rakennetaan silti kyläkoulu.