Raatalan Humpparalli 2020:n ohjelma toteutetaan vuonna 2021. Humppamusiikin Ystävät ry päätti perua seudun suurimman kulttuuritapahtuman koronaviruksen ja sen leviämisen estämiseksi määrättyjen rajoitustoimien takia.

– Olemme valmistautuneet tapahtuman perumiseen jo pidemmän aikaa, seuranneet tilanteen kehittymistä ja muiden tapahtumajärjestäjien reagointia. Valitsimme pienimmän riesan tien ja pidämme reilusti välivuoden, yhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Haapanen toteaa.

Vuodesta 2008 järjestetty Humpparalli on kerännyt heinäkuiselle festivaaliviikolle useamman tuhat kävijää joka kesä.

– Yleisömäärää olisi pitänyt rajoittaa ainakin kahtena päivänä, koska avajaisissa ja päättäjäisissä käy reilusti enemmän kuin 500 ihmistä. Tanssitapahtumassa tauti leviää varmasti, jos jollain on tartunta, Haapanen huomauttaa.

– Emme halunneet hätiköidä päätöksen kanssa, Kimmo Haapanen toteaa. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Yhdistys ei halunnut ottaa sitäkään riskiä, että yleisö ei uskaltaisi tulla paikalle, ja lipputulot jäisivät saamatta. Tapahtumassa esiintyy kolme orkesteria joka ilta.

– Kiinnitetyt orkesterit on nyt informoitu ja kaikki ovat ymmärtäneet tilanteen hyvin, Haapanen kertoo.

Hän sanoo monien esiintyjien olleen tulossa koronatilanteesta huolimatta, mutta osa ei ollut kauhean innostunut.

– Siirsimme samoilla ehdoilla sopimukset vuodella eteenpäin. Toki täytyy katsoa, mikä tilanne on vuoden päästä.

Luvassa ovat muun muassa Johnny & The Dodgers, A. Aallon Rytmiorkesteri, FBI-Beat, Katja & Fernanda, Erkki Jantunen & Mutkattomat ja Tanssiorkesteri Kaiho.

Yhteistyökumppani Viking Line ehti seilata kevään Humpparalliristeilyistä ensimmäiselle viikolle sovitut tapahtumat, mutta toinen viikko peruuntui koronan takia.

– Risteilyt lähtivät hyvin alkuun maanantaina 9. maaliskuuta, mutta 15. maaliskuuta koko laivalla oli enää 60 risteilijää, Haapanen huomauttaa.

Yhdistys painatti aikaisin keväällä mainosmateriaalia, jotta sitä pystyttiin jakamaan laivalla. Haapanen laskee, että esitteisiin, julisteisiin ja paitoihin on mennyt reilusti yli 5 000 euroa.

– Täytyy tutkia, miten paitoja voisi hyödyntää ensi vuonna.

Humpparalliin ei ole lippujen ennakkomyyntiä, joten yhdistys säästyy rahojen palautusrumbalta. Risteilyillä arvottiin joitain lippuja, mutta ne voi käyttää ensi vuoden kesällä.

Humpparalli on tanssimusiikin festivaali, jossa tanssimaan pääsee koko viikon ajan kellon ympäri sekä tanssiladossa että katetulla ulkolavalla. Iltaisin esiintyvät orkesterit ja muina aikoina soi levymusiikki.

Raatalan Humpparalli 2021 raikaa Kuusjoella 3.–9.7.2021.