Kaivolan päiväkodin kohtalo ratkeaa opetuslautakunnassa

2

Kaivolan päiväkodin kohtalosta päätetään tiistai-iltana Salon opetuslautakunnassa.

Sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä esittää, ettei päiväkodin tiloja korjata. Sen sijaan niistä luovuttaisiin ja päiväkodin toiminta henkilöstöineen siirrettäisiin Inkereen päiväkodin Inkereen koululla sijaitseviin tiloihin elokuun alusta alkaen.

Esitys Kaivolan päiväkodin lakkauttamisesta oli esillä jo talvella oppimisympäristöselvityksen yhteydessä. Tuolloin lakkautus kaatui niin opetuslautakunnassa, kaupunginhallituksessa kuin -valtuustossa.

Asia on noussut uudelleen esille, koska Kaivolan päiväkodin rakennus vaatisi korjauksia.

Sisäilmaseurannan mukaan päiväkodin ryhmätiloissa on talvisin kylmää, minkä lisäksi sisäilman hiilidioksidipitoisuudet nousevat liian korkeiksi.

Terveystarkastajan mukaan olosuhteet voivat aiheuttaa terveyshaittaa tiloissa oleskeleville. Tilat tulisi korjata ennen päiväkodin syyskauden käynnistymistä.

Asiaa valmistelleiden virkamiesten mukaan päiväkodille voisi tehdä kevyen korjauksen, jossa päiväkotiin asennettaisiin lämmin korkkilattia, ilmalämpöpumppuja ja tarvittaessa lisää korvausilmaventtiileitä. Kevyt korjaus maksaisi arviolta 50 000 euroa.

Sisälämpötilojen saaminen asetusten määräämälle tasolle edellyttäisi koko alapohjan uudelleen rakentamista. Samassa yhteydessä taloon olisi järkevää rakentaa henkilökunnan sosiaalitilat sekä uusia keittiö ja siivouskomero.

Laajan remontin kustannusarvio nousisi 200 000 euroon. Korjaustyöt olisi mahdollista tehdä loppuvuoden aikana, jolloin päiväkoti tarvitsee joka tapauksessa väistötilat syksyksi.

Virkamiesten mielestä päiväkodin korjaaminen osittain ei takaa olosuhteiden parantumista. Alueen lapsimäärä on laskeva, joten päiväkodit olisi mahdollista yhdistää.

Kuntalainen K

Samassa Kaivolan päiväkodin päätöksessä päätetään alkaako tai ehkä jopa oikeammin, jatkuuko Kaivolan alasajo! Kaivola on sijainniltaan samassa asemassa kuin esimerkiksi Hajala, Märynummi, Muurla, Suomusjärvi ja jopa Kiikala eli asiointi- ja työmatkaliikenne moottoritielle on lyhyt. Tätä painopistettä ei ole ajateltu tai huomioitu kokonaissuunnittelussa ja päätösesityksissä lainkaan. Nyt esitetyissä malleissa lasten vanhemmat laitetaan maksumiehiksi ajattamalla heidät Inkereen kautta työpaikoilleen. Samassa yhteydessä on todennäköistä, että Kuuskallion loput tontit jäävät myymättä, eikä Liipolantien varteen tule uutta asuinaluetta. Asioiden jossittelussa niillekin tulee laittaa hintalappu. Päättäjät sitten päättävät mennäänkö tämän yksinkertaisien tavan mukaan ja tavalla, jossa ei ole huomioitu laajemmin Salon kehitystä pitkässä juoksussa.

Tapio Äyräväinen

Viimeksi äänestys ratkesi luvuin 11-2. Minulla ei ole syytä epäillä, etteikö sama toistuisi.