Lahnajärvi avaa ovensa

0
Yrittäjät Pekka Lounio (vas.) ja Teemu Mattila ovat Taukopaikka Lahnajärven voimahahmot. Kuva on viime helmikuulta. TS-arkisto/Lilli Jokela

Taukopaikka Lahnajärvi avaa ovensa Suomusjärvellä ensi maanantaina 1. kesäkuuta kello 6.00. Paikka on täysin saneerattu. Kokonaisuuteen kuuluvat kahvila, oma leipomo, A-oikeuksin varustettu ravintola, lähituottajien tilapuoti, yleisölle avoin uimaranta ja kokous- sekä majoitustilat.

Ensimmäisessä vaiheessa avataan ravintola ja tilapuoti. Myös uimaranta tulee käyttöön kesäkuun alkupuolella. Ravintolan 48-paikkaisella terassilla on oma grilli ja kokki, yritys kertoo tiedotteessaan.

Myöhemmin aukeavat rantapaviljonki tanssilavoineen, lämmitetyt uima-altaat, kokoustilat, sauna sekä majoitustilat matkailijoille. Taukopaikka Lahnajärvi tarjoaa yhteistyökumppaniensa kautta aktiviteetteja kuten pyöräilyä, kalastusta ja melontaa.

Taukopaikka Lahnajärven osti syyskuussa 2019 yrittäjä Pekka Lounio , joka on ollut Suomusjärvellä pitkään kesäasukkaana. Hän perusti Suomusjärven tähtitimpurit -yrityksen, joka lähti paikallisin voimin kunnostusurakkaan.

Lahnajärven uutena ravintoloitsijana aloittaa Teemu Mattila , jonka yritys Gourmet Sarfvik Oy on pyörittänyt mm. Sarfvikin golfkentän, Talin Kartanon ja Kaartin ravintoloita. Ravintoloista Sarfvik on valittu useampaan kertaan Suomen parhaaksi golfravintolaksi.

– Sijaintimme luonnonkauniilla paikalla lisää myös vastuuta ympäristöstä. Aurinkoenergian ohella maalämpöjärjestelmämme käyttää järviveden lämpöä lämmitykseen: lämmitysjärjestelmä ottaa järvivettä sisään ja lähettää sen viilentyneenä takaisin. Lahnajärven juomavesikin tulee omasta kaivosta, meillä on porakaivoja kaksi kappaletta, Lounio kertoo.

– Valitsemme ensisijaisesti lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita ja teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, työllistämme paikallisia ja tarjoamme kylälle palveluita, joita siellä muuten ei olisi.