LP Viestin lomautukset jatkuvat edelleen

0
Salo Volleyn tilanne on edelleen avoinna. (kuva: SSS-arkisto)

LP Viesti kasaa pienistä puroista virtaa, jolla paikataan tulojen menetyksiä kesken jääneestä lentopallokaudesta.

Liigajoukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, apuvalmentaja ja akatemiajoukkueen päävalmentaja Janne Harju sekä fysiikkavalmentaja Ville Salmi ovat edelleen lomautettuina. Tilanne on ollut tämä jo huhtikuun alusta asti.

Seuran oma tukikampanja on edelleen käynnissä. Siitä on tullut tuloja hieman yli 10 000 euroa. Myös urheilutoimenjohtajana työskentelevä Lemminkäinen arvioi aiemmin, että pudotuspelien peruuntuminen aiheutti joidenkin kymmenientuhansien eurojen tappiot.

– Paikallisista seuroista etenkin Perniön Sisu, Salon Viesti ja Vilppaan koripallo ovat olleet hyvin mukana, Lemminkäinen kiittelee.

Avoinna on edelleen oleellisia talousasioita. Salo Volley -turnauksen pelaamisesta tai pelaamatta jättämisestä tehdään päätös sen jälkeen, kun hallituksen määritelmät elokuun tapahtumien järjestämisestä tulevat. Volleyta siirrettiin tutulta heinäkuiselta paikaltaan elokuun alkuun (7.–9.8.).

Lemminkäinen ei lähde arvioimaan sitä, kuinka paljon turnaukseen pitäisi saada joukkueita, jotta järjestäminen olisi mielekästä. Naisten joukkueiden budjetit on laadittu tehty sillä lähtökohdalla, ettei Salo Volleyta tänä vuonna pelata.

Opetus- ja kulttuuriministeriön urheiluseuroille kohdistamien korona-avustusten hakuaika päättyi viime viikolla. Päätökset tukien kohdentamisesta tehdään myöhemmin.

– Hakemuksia on sisällä yli tuhat. Tavoitteena on, että suunnitelmaa päästään esittelemään ministerille kesäkuun alkupuolella, kertoi ministeriön ylitarkastaja Hannu Tolonen.

Halukkuus Mestarien liigaan lohkovaiheeseen lähtemiseen on LP Viestillä olemassa. Lentopalloliiton päätös salolaisjoukkueen ehdottamisesta Mestarien liigaan pysyy – sarjaan ilmoittaudutaan elokuussa.

– Ainoa ehtomme on se, että televisiointisopimus pysyy samankaltaisena kuin mikä se oli päättyneellä kaudella. Tietysti täysi kysymysmerkki tässä vaiheessa on se, miten Mestarien liiga pelataan, vai pelataanko sitä ylipäätään, Lemminkäinen puntaroi.