Nuorukainen kaahasi korttinsa Paimiossa

3

19-vuotias mieshenkilö ajoi liki 200 kilometrin tuntinopeudella poliisipartion tutkaan perjantaina iltakuuden aikaan. Valtatie 1:llä, Paimion Pitkäportaan kohdalla mitattu nopeus oli tarkalleen 193 kilometriä tunnissa. Moottoritiellä suurin sallittu ajonopeus on 120 kilometriä tunnissa.

Nuorukainen määrättiin ylinopeuden seurauksena ajokieltoon, ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Vain kymmenen minuuttia aiemmin poliisipartio oli pysäyttänyt samaisella tiellä henkilöauton, jota kuljetti ajokortiton henkilö. Hän ei joutunut ensimmäistä kertaa poliisin haaviin samasta rikkeestä, sillä viimeisen vuoden aikana kuljettaja oli pysäytetty auton ratista yhteensä 24 kertaa. Asiaa tutkitaan jälleen kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Keijo K.

Eikö noilta voisi tuon rikoksentekovälineen takavarikoida siihen saakka, kun ajokorttiasia on kunnossa? Oli se väline kenen tahansa omistama.

Lapset ratissa

Nyt on ollut useita törkeitä ylinopeuksia myös näillä poikkeusluvalla 17-vuotiaana ajokortin saaneilla. Tämä poikkeuslupaoikeus pitäisi kyllä poistaa välittömästi.

Lapsille ei pidä myöntää missään oloissa ajokorttia. Voisi jopa harkita ajokortti-iän nostoa vaikka 20 vuoteen.

Lisää partiointia

Moottoriteillä saisi päivittäin monet sakot, jos poliisi vaan viitsisi vähän enemmän partioida moottoriteillä.

Sitten on näitä, jotka kiusaavat toisten ajoa, Miksi ihmiset eivät voi keskittyä omaan ajamiseen?