Salolla on pitkä lista vaatimuksia uudelle kaupunginjohtajalle

6
Kaupunginjohtaja Lauri Inna siirtyy kesäkuussa Keskon palvelukseen.

Salo on käynnistänyt uuden kaupunginjohtajan haun. Vajaat kolme vuotta virassa ollut kaupunginjohtaja Lauri Inna siirtyy kesäkuussa Keskon aluejohtajaksi.

Hakuilmoituksen mukaan haussa on johtaja, joka on valmis tekemään Salosta joka päivä paremman.

Kaupunginjohtaja vastaa strategiatyöstä, palvelujen ja toimintojen kehittämisestä sekä talouden tasapainosta.

Uuden ykkösjohtajan halutaan edistävän kaupungin elinvoimaisuutta ja pitävän kuntalaisten ja kunnan etua toiminnan keskiössä.

Toiveissa on helposti lähestyttävä ja kannustava henkilöstöjohtaja, joka johtaa esimerkillään. Henkilössä tulee olla särmää ja oikeudenmukaisuutta.

Kaupunginjohtajan tulee erottaa olennainen, olla linjauksissaan selkeä ja ajankäytössään tehokas. Vastuuta pitää osata kantaa, mutta myös jakaa ja vaatia.

Vaatimuslistalla on myös aktiivinen viestintä ja varma esiintymistaito sekä monipuoliset verkostot. Suomen lisäksi edellytetään hyvää englannin kielen taitoa ja toimeen tulemista ruotsiksi.

Perusvaatimuksena virkaan on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään kunnallishallinnon johtamiskokemusta sekä kuntatalouden, kuntien toimintaympäristön ja elinkeinoelämän syvällistä tuntemusta.

Kaupunginjohtajan hakuaika päättyy 8. kesäkuuta. Hakijoiden haastattelut on tarkoitus tehdä kesäkuun puolivälissä ja soveltuvuuskokeet kuun lopussa.

Alustava aikataulu on, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 24. elokuuta.

 

6
Jätä kommentti

2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Rakennuspuolen uudistajaa kaivataan

Lisäisin listaan uudistushalun rakennuslupien myöntämisessä saaristoon ja maaseudulle. Nykyään on niin tiukka linja, ettei alle 50v-ikäluokan suosimaa luonnonläheistä asumista pysty enää Salossa toteuttamaan.

Yksittäiseenkin rakennukseen ollaan helposti vaatimassa kaavoitusprosessin käynnistämistä. Se on varmin tapa työntää asukaslukua alaspäin ja kehittää Saloa vanhojen ihmisten kaupungikgi.

Jerppu

Komppaan. Kaikenlainen uudis- ja lisärakentamisen sekä remontoinnin helpottaminen pitäisi olla ihan ykkösprioriteetteja. Mitä helpompi saada luvat, sitä helpommin saadaan uusia asukkaita muuttamaan Saloon ja vanhaa rakennuskantaa kunnostettua ja uudistettua nykypäivän vaatimustasolle. Positiiviset vaikutukset yltävät myös asukkaiden henkiseen ja fyysiseen terveyteen, sekä yleisesti positiiviseen mielikuvaan Salosta asuinpaikkana. Kaikenlaisten vanhojen, huonokuntoisten röttelöiden kohdalla pitäisi ehdottomasti vaatia korjaamista tai purkamista, etenkin keskustassa. Jos omistaja ei suostu tekemään mitään, niin kaupunki voisi purkaa röttelöt ja lähettää omistajalle laskun. Salon suurimpia valtteja uusien asukkaiden hankinnassa ovat juuri maaseutu ja rannat – sekä tietysti liikenneyhteydet Turkuun ja Helsinkiin. Hyödynnetään niitä! Eli kaavoitetaan tontteja erilaisiin tarpeisiin ja… Lue lisää »

Samaa mieltä

Olen monesti miettinyt mistä Salon rakentamisvastaisuus johtuu. Voiko kyse olla mistään muusta kuin siitä, että rantojen uudisrakentaminen ja vanhojen talojen peruskorjaus hyvin varustelluiksi kodeiksi tulisi entisestään heikentämään postimerkkitonteilla vieri vieressä tönöttävien öljylämmitteisten 70-luvun asbestitalojen kysyntää.

Muualla ne on purettu pois katukuvasta. Salossa ne asutaan loppuun ja myydään sitten voitolla nuoremmille remontoitavaksi.

pertti

Salossa on valtavan kova pyrokratia ja tarpeettomia vaatimuksia remonttien osalta. Jopa Helsikigin on jättänyt pois monet korjauksista rakennusluvan.
Salon kulkee jossain kummallisessa udussa missä se luulee, että virkamies tietää kaikki asukas ei mitään.Silti ei vastata mistään.

Veronmaksaja

Suurin haaste kaupunginjohtajalle on se, että puolueet tappelevat sisäiseti ja keskenään, mikä käytännössä estää kaiken järkevän kehitystyön. Täytyy olla melkoinen virtuoosi, että kestää sitä touhua muutamaa vuotta pidempään.

Salo on kuitenkin sen verran iso kaupunki Suoemen mittakaavassa, että se on hyvä ponnahduslauta parempiin virkoihin muualla. Sen takia ei ole ongelma saada tarpeeksi hakemuksia. Pidempiaikaisen johtajan haaveilu tai jonkun ihmeiden tekijän haikailu jääköön omaan arvoonsa. Poliitikot – katsokaa peiliin.

Paukkula

Ei tässä ole pelkästään poliitikkojen riitelyä. Asukkaat kylissäkin tappelevat keskenään.

Esimerkkinä on Teijo, jossa yrittäjät takavuosina torppasivat valituksilla toistensa hankkeet. Sitten on näitä maaseutufanaatikkoja, joiden mielestä jokainen uusi kerrostalo – tai ainakin sen ylin kerros – Salon keskustassa tappaa koko Suomen maaseudun.