Salon ja Someron uimahallit avoinna koko kesän – kävijämääriä rajoitetaan koronan takia

4
Salon ja Someron uimahallit pitävät ovensa auki koko kesän. Salon uimahallissa (kuvassa) noudatetaan kesän ajan supistettuja aukioloaikoja, Somerolla on normaalit aukioloajat.

Salon seudun uimahallit avaavat koronaseisokin jälkeen ovensa jälleen kesäkuun alussa.

Salossa ja Somerolla uimahalliin pääsee polskimaan poikkeuksellisesti koko kesän ajan, sillä hallien vuosittaiset huoltotyöt tehtiin pakollisen tauon aikana. Paimiossa uimahalli on avoinna kesäkuun, mutta suljettu heinäkuusta elokuun puoleenväliin.

Koronarajoitusten takia uimahallien ja muiden sisäliikuntatilojen kävijämääriä on rajoitettu. Tiloissa saa olla kerralla enintään 50 kävijää. Määräys on voimassa ainakin kesäkuun loppuun.

– Odotamme vielä aluehallintovirastolta tarkempia ohjeita, miten rajoitukset lasketaan eri liikuntatiloissa, Salon kaupungin liikuntapaikkamestari Reino Laaksonen kertoo.

Uimahallien kävijöiden määrää on helppo seurata, sillä sisääntuloporteissa on laskurit Turvaetäisyyksistä huolehditaan siten, että osa hallien pukukopeista ja suihkuista otetaan pois käytöstä.

Salossa uimaan pääsee kesäkuusta elokuun puoleenväliin supistettuina aukioloaikoina. Uimahalli on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 6–14, keskiviikkoisin ja perjantaisin 12–19 ja lauantaisin kello 11–18. Sunnuntaisin ja maanantaisin halli on kiinni.

– Kesälomien takia aukioloaikoja on pakko supistaa, sillä palkanmaksun keskeytyksen aikana lomia ei voitu pitää, Laaksonen huomauttaa.

Salossa palataan normaaleihin aukioloaikoihin elokuun 17. päivä.

Somerolla uimahallilla on normaalit aukioloajat myös kesällä, eli halli on avoinna joka päivä. Uimahalli on avoinna arkisin kello 21:een ja viikonloppuisin kello 18:aan.

– Halusimme pitää kesällä laajat aukioloajat, koska kävijöiden määrää on rajoitettu. Tähtäämme tällä siihen, että väkeä voisi tulla halliin mahdollisimman tasaisesti. Meillä henkilökunnan lomat pidettiin koronaseisokin aikana, Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli toteaa.

Vesijumpparyhmiä ei Salossa ja Somerolla kesän aikana pidetä, mutta uimakouluja sen sijaan järjestetään.

– Uimakoulujen ryhmäkokoja on pienennetty, Hälli kertoo.

Uimarantojen saunat pidetään Salossa suljettuina kesäkuun ajan. Saunalliset uimarannat aukeavat kesäkuun alussa lukuunottamatta Lehmijärveä, jossa korjataan laituri. Lehmijärvi ja saunattomat uimarannat avautuvat 8. kesäkuuta.

Salon ja Someron kaupunkien ylläpitämissä kuntosaleissa on voimassa kesän aikana normaalit aukioloajat. Salossa uimahallin kuntosali noudattaa uimahallin aukioloaikoja.

Repa

Milloin Salon kaupungin rantasaunat on tarkoitus avata ja miksi vasta silloin? Salon kaupungin vapaa-ajan palvelut saatiin nopeasti suljettua mutta niiden uudelleen avaaminen on vaikeaa esim. kirjastot, liikuntapalvelut ym.

Ressukka

Rannathan eivät ole milloinkaan suljettuja. Miksi moinen ilmoitus?

Maija

Esimerkiksi Kokkilassa wc tilat on huoltorakennuksessa. Eli jos sauna ei ole auki, ei ole vessakaan.
Toki rannalla on kevään mittaan uitu. Ajetaan paikalle pukeutuneena uimapukuun, pulahdetaan ja ajetaan pois.

Terveellistä liikuntaa

Kyllä Salo teki aika karhunpalveluksen asukkailleen tuolla palkanmaksun keskeytyksellä. Kun uimahalli on auki vain vähän aikaa päivästä ja osan päivistä kokonaan kiinni ja samalla kävijämääriä rajoitetaan, jää osa halukkaista varmasti ovien ulkopuolelle. Kuitenkin uinti tai vesijuoksu on monelle polvi-, lonkka- ym. vammaiselle ainoa liikunta, mitä voi tehdä. Kalliiksi voi tulla tämäkin kaupungille.