Salon kaupunginhallitus puolustaa kiinteistön haltijan järjestämää jätteenkuljetusta

0
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta käsittelee jätteiden kuljetusjärjestelmää uudelleen saatuaan kuntien lausunnot. Kuva: SSS-arkisto/Tatu Gustafsson

Salon kaupunki pitää kiinni entisestä kannastaan ja puolustaa kiinteistöjen haltijoiden järjestämän jätteenkuljetuksen jatkamista Salon alueella.

Kaupunginhallitus toteaa Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle antamassaan lausunnossa, että niin kiinteistönhaltijan kuin kunnan järjestämä jätteenkuljetus täyttää Salon alueella jätelain vaatimukset. Samalla hallitus viittaa lausunnossaan järjestelmästä kolme vuotta sitten antamaansa lausuntoon.

Salon alueella on käytössä kiinteistökohtainen jätteenkuljetus, jossa kiinteistön haltija sopii jätteenkuljetuksesta suoraan itse valitsemansa kuljetusyrittäjän kanssa. Kaupunginhallitus huomauttaa yksimielisesti hyväksytyssä lausunnossaan, että nykyinen järjestelmä on toiminut Salossa kohtuullisen hyvin. Järjestelmän muuttamiseen toiseksi ei siten ole perusteita.

Myös rakennus- ja ympäristölautakunta kallistui aiemmin kiinteistön haltijan järjestämän jätteenkuljetuksen kannalle äänin 12–1. Ympäristönsuojelupäällikkö Heidi Veck esitti lautakunnalle lausuntoa, jossa puollettiin Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimialueen siirtymistä kokonaisuudessaan kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen. Tällöin Lounais-Suomen Jätehuolto Oy kilpailuttaisi jätekuljetukset.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta päätti toukokuussa 2017 jatkaa kiinteistöjen haltijoiden järjestämää jätteenkuljetusta, mutta päätös kaatui valituksen jälkeen. Näin lautakunta joutuu ottamaan asiaan uudelleen kantaa.

Jätä kommentti