Salon opetuslautakunta päätti säilyttää Kaivolan päiväkodin

10

Salon opetuslautakunta on päättänyt, ettei Kaivolan päiväkotia lakkauteta. Päätös syntyi puheenjohtaja Sanna Lundströmin (kok.) esityksestä äänin 11-2.

Lautakunnan mukaan kaupunginvaltuusto linjasi oppimisympäristöselvityksen yhteydessä, että Kaivolan päiväkoti on yksi kiinteistöistä, joissa tarjotaan palveluita lapsille. Tiloissa havaitut varsin vähäiset puutteet eivät ole syy luopua päiväkodista, vaan viat on korjattava.

Opetuslautakunta päätti, että päiväkodin ilmanvaihtoon ja lämmitykseen tehdään tarvittavat putsaukset ja säädöt sekä normaalit huoltotoimenpiteet. Lisäksi tuulikaappiin asennetaan väliovet.

Jos tilat tarvitsevat laajempaa remonttia, niitä koskevat esitykset on tuotava lautakunnalle normaalisti talousarviokäsittelyn kautta.

Sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä esitti, ettei Kaivolan päiväkodin tiloja korjata. Esityksen mukaan tiloista olisi luovuttu ja päiväkodin toiminta henkilöstöineen siirretty Inkereen päiväkotiin Inkereen koululla sijaitseviin tiloihin.

Setälän pohjaesityksen kannalla olivat vain Janne Väistö (kok.) ja Toni Raitanen (sd.). He jättivät päätökseen eriävän mielipiteensä.

 

 

Järjen voitto

Hyvä päätös. Salossa on niin moni rakennus remontin tarpeessa, et Kaivolan lakkauttaminen olisi ollut vain ongelmien lykkäämistä. Rakennuksia pitää huoltaa että ne pysyvät kunnossa. Nyt alkaa näkyä säästöt ja kuntaliitos, kaupungin omista rakennuksista harva on 100% kunnossa. Kouluihin ja päiväkoteihin tarvittais kiinteistökohtaiset talkkarit takaisin, niin ongelmat eivät pääsis pahaksi, kuten Märyssä. Ei kaupungilla ole varaa rakentaa koko ajan uutta.

Tapio Äyräväinen

Järki voitti.

Jesse

Kiitos opetuslautakunnalle hyvästä ja oikeasta päätöksestä. Tämä ajojahti pitää saada kaupungin suunnalta nyt loppumaan.

Me Kaivolan asukkaat saamme olla jatkuvasti varpaillaan näiden toistuvien uhkien takia. Keksittyjä syitä toistensa perään, milloin on koira, milloin kylmä jne. Ei kovin uskottavaa enää.
Tuntuu siltä että tässä on lähinnä syynä muutaman kaupungin työntekijän tahto ajaa tämä yksikkö väkisin alas ja siirtää lapset terveistä tiloista Inkereelle jossa on oikeita sisäilmaongelmia.

Eskarilainen Kaivolassa, myös jatkossa

Urpo

Ehdotan, että Afmfeltin koulu ja sairaanhoito-oppilaitoksen väistötilat lakkautetaan, kun niissä on kosteusvaurioita, joiden korjaaminen maksaa helposti satoja tuhansia.

VVV

Hermanni on pahemmassa kunnossa ja Moisiossakin ongelmia. 800 oppilaan Armfeltin jakaminen muihin Salon kouluihin on aika mahdoton yhtälö nykyisillä ahtailla tiloilla. Mutta alhainen syntyvyys korjaa tämän ongelman 15 vuoden sisään.

Järkevämpi vaihtoehto olisi tilata moduulikouluja vaikkapa paikalliselta yritykseltä ja purkaa vanhat homepesät. Moduulikouluja voi sitten muokkailla ja vaikkapa liikutella oppilasmäärien muutosten (tai ylläpidon puutteen vuoksi lahoavien moduulien) johdosta varsin helposti.

Lupasiko liikaa

Mistä Salossa nyt alettaisiin sitten säästämään kun kaikki aina säilytetään?
Odotan edelleen Sanna Lundströmin lupaamaa talodenhoito-ohjelmaa, jolla Salon talous saadaan tasapainoon eipä ole kuulunut.
Lundström lupasi itse julkistaa laskelmat, mutta liekö unohtunut kun jo on kohta puoli vuotta lupauksista.

Muistelisin näin

Eikös se ollut se kokoomuksen lomautusesitys mistä lehdessäkin oli?

Kuntalainen K

Ihmettelen edelleen tällaista toimintatapaa Salossa. Kun helmikuussa valtuusto on päättänyt asiasta, että Kaivolan päiväkoti jatkaa, niin miksi ihmeessä vain 3 kuukautta myöhemmin voidaan edes tuoda tälläinen esitys opetuslautakunnalle. Ennemminkin siellä olisi pitänyt aloittaa korjaavat toimenpiteet. Tämä ei ole ainoa asia, jossa näin on käynyt. Edelleen peräänkuulutan muun muassa tarkastuslautakunnan roolia. Jos oltaisiin ajan hermolla, niin Salossa tulisi varautua aloittamaan myös uuden päiväkodin alustava suunnittelu Kaivolan koulun yhteyteen. Tuskin tontin pinta-ala on suhteessa yhtään pienempi kuin Ollikkalassa.

Allan

Minäkin ihmettelen toimintatapoja Salossa.

Valtuutettujen aloite ja selvittelyoikeutta halutaan rajoittaa, kun virkamiehet kokevat niiden oikeuksien tuhlaavan aikaa ja resursseja.

Silti viranhaltijat itse tuhlaavat jääräpäisesti aikaa ja resursseja valmistelemalla ja tuomalla päätettäväksi yhä uudelleen ja uudelleen jo kertaalleen päätettyjä asioita.

VVV

Salossa ei ole ollut tapana tehdä pitkäjänteisiä päätöksiä. Katotaan kvartaali kerrallaan.