Salon pyörätuolimurhasta tuomitut hakevat valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta

0
Syyttäjällä on nyt 30 päivää aikaa valittaa käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Salon pyörätuolimurhasta tuomitut ovat hakeneet valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta. Kaksikko on tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin liikuntarajoitteisen uhrin tappamisesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi salolaisen Harri Mikael Kivelän elinkautiseen ja 16-vuotiaan teinitytön yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen viime kesänä. Syytetyt vaativat Turun hovioikeutta hylkäämään murhatuomion. Heidän mielestään veriteko oli lähinnä pahoinpitely.

”Käräjäoikeuden tuomiota ei muuteta”, hovioikeus totesi maaliskuussa.

Kaksikko on tällä viikolla hakenut valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta. KKO ottaa käsiteltäväkseen vain ne asiat, joissa se myöntää valitusluvan. Lupahakemusten käsittely kestää tavallisesti neljästä kuuteen kuukautta.

Korkein oikeus saa vuosittain noin 2 500 valituslupahakemusta. Niistä vain joka kymmenes myönnetään. Jos Korkein oikeus myöntää valitusluvan, vie itse asian käsittely vuoden verran.

Turun hovioikeus on käräjäoikeuden lailla katsonut, että kaksikko murhasi 28-vuotiaan naisen Ollikkalassa marraskuussa 2018. Tekoa on pidetty erityisen raakana ja julmana. Uhri istui pyörätuolissa.