Viranhaltijat puuhaavat jälleen Kaivolan päiväkodin sulkemista Perttelistä. Vasta helmikuussa Salon opetuslautakunta kaatoi oppimisympäristöselvitykseen sisältyneen lakkautusesityksen äänin 10–3. Kaivolan päiväkodin sulkemisen kannalla ei ollut myöskään kaupunginhallitus eikä valtuusto.

Kaivolan päiväkodin sisäilmaongelmia ja kylmyyttä on seurattu viime vuoden maaliskuusta, jolloin perustettiin myös sisäilmatyöryhmä. Mittaustulosten perusteella terveystarkastaja on todennut, että liian matala huoneenlämpö ja korkea hiilidioksidipitoisuus voivat aiheuttaa terveyshaittaa.

Sivistyspalvelujen johtaja Pia Setälän ja varhaiskasvatusjohtaja Anna Karlssonin alustavan ehdotuksen mukaan Kaivolan päiväkodin tiloja ei korjata, vaan toiminta siirretään Inkereen päiväkotiin. Esitystä perustellaan Perttelin alueen lapsimäärän arvioidulla vähenemisellä, terveys- ja turvallisuustekijöillä sekä aikataululla. Korjaukset voitaisiin aloittaa aikaisintaan kesäkuussa eivätkä ne valmistuisi ennen syyslukukauden alkua.

Elokuussa esiopetuksen on Perttelissä aloittamassa 40 lasta, joista Kaivolaan on ilmoitettu 18, Inkereelle 16 ja muualle kuusi.

Päiväkotitilojen korjaaminen vaatii kaupunginvaltuustolta lisämäärärahan sekä väistötilat esiopetukselle syyslukukaudella. Kevyempi 50 000 euron korjaus sisältäisi muun muassa korkkilattian uusimisen, ilmalämpöpumppujen hankkimisen lämmitystä varten ja tuulikaapeista oleskelutiloihin kulkeutuvan kylmän ilmavirtauksen estämisen.

Laajemmassa 200 000 euron remontissa talon ilmanvaihto, alapohja ja ulko-ovet uusittaisiin, tuulikaapit lisäeristettäisiin, ja päiväkotiin voitaisiin rakentaa sosiaalitilat ja siivouskomero sekä ajanmukaistaa keittiö.

Viranhaltijat muistuttavat Salon kaupunginvaltuuston linjanneen helmikuussa, että ”päiväkotien äkillisten väistötilatarpeiden ja peruskorjaus- tai investointitarpeiden yhteydessä tarkastellaan ensisijaisesti mahdollisuutta sijoittaa lapset olemassa oleviin päiväkoteihin.”

Esiopetuksen aloittavien lasten huoltajille järjestetään asiasta Skype-kuuleminen maanantaina 11. toukokuuta. Myös henkilöstöä ja alueen asukkaita luvataan kuulla seuraavan kahden viikon aikana. Palautetta voi myös lähettää postitse tai sähköpostilla kaupungin kirjaamoon 20. toukokuuta asti.

Salon opetuslautakunta käsittelee asiaa 26. toukokuuta. Kaivolan päiväkodin esiopetukseen ja sitä täydentävään varhaiskasvatukseen paikan saaneiden lasten huoltajille järjestetään henkilökohtainen kuulemistilaisuus lautakunnan kokouksen jälkeen.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nyt priorisoinnit kuntoon
2 vuotta sitten

Onhan se hyvä nyt kun pitäis olla väljästi, niin lopettaa päiväkoteja ja kouluja. Ei kyllä järki pakota viranhaltijoita. Jätetään se tunnin juna hankeyhtiö väliin, niin kyllä niillä miljoonilla yksi päiväkoti korjataan. Hankeyhtiö ei tuota mitään, se ei edes jaa osinkoa, mutta satsaus nuoriin ja lapsiin aina kannattaa.

Hyvä Salo
2 vuotta sitten

No, juu meidän tenavat olleet 2010-luvun molemmin puolin ko. päiväkodissa. Sillon oli talvella vielä pakkasta ym. Ei kukaan valittanut kylmästä tai huonosta ilmasta, vai oliko vääränlaiset mittarit?

Taitaa nyt vaan olla tarve saada asutusta jonnekin muualle. Mitä hyödyttää tenavien kuskaaminen kilometrien päähän? Sitten kuljetaan huonoa ja kapeaa Inkereentietä peräkkäin Saloon. Eikö se ole sitten jo ympäristöongelma? Kaivolasta viisi kilometriä motarille, josta jatkoyhteydet ovat huomattavasti paremmat.

Järkeä nyt tähän hengiltä säästämiseen.

Satu
2 vuotta sitten
Reply to  Hyvä Salo

Muuttakaa keskustaan. Siellä vielä palvelut toimivat.

Kyllä maalla on mukavaa
2 vuotta sitten
Reply to  Satu

Muutetaan mieluummin maalle. Kaupungin keskustassa on kalliita asuntoja.

Sähkönsiirtomaksut kurittavat yhtä lailla keskustassa kuin maallakin asuessa, mitä nyt maalla voi olla oma takka, kun sähkö katkeaa. Kun maalla on varaa siihen takkahuoneeseen. Tarkenee olla ja elää.

Tontilla mahtuu kasvattamaan omat marjat niin halutessaan. Ei mahdu marjapensas ranskalaiselle parvekkeelle ei. Maalla riittää, kun astuu ovesta ulos, niin löytyy tekemistä.

Keskustassa, niin mitä? Maksullista tekemistä kyllä on; kuntosali, uimahalli ja elokuvat.

Tupurin saatiin pikavauhtia oikotien varteen pyörätie. Kauanko Somerontien varteen on pyydetty, muttei saatu? Niin ovat tasa-arvoisia nämä laitakaupunginosatkin, että ihan hirvittää.

Kumma, miten tasa-arvoisesti niitä maalla asujan veroeuroja käytetään

Vielä mukavampaa
2 vuotta sitten

Talo kaupungissa, ja talo maalla.

MDI
2 vuotta sitten

Maalla asuvien veroeuroja kyllä käytetään ylitasa-arvoisesti, nehän eivät riitä edes nykyisiin maaseudun palveluihin vaan taajamien asukkaat jakavat sossutukena rahaa laitakaupungille. Koko maan mitassa veroeuroja jaetaan mielettömiä summia elinkelvottomien kuntien tekohengitykseen.

MDI
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

Vielä veroeuroista, että tänään (ma 11.5.) on Helsingin Sanomissa aukeaman juttu valtion tuloverojen kertymistä eri puolilta maata. Kannattaa lukea.

Kirsti Pakaste
2 vuotta sitten

Tunnin ratahanke on tarpeeton. Tuskin se koskaan palvelee Salon kaupungin asukkaiden tarpeita.Turha menoerä kaupunkilaisille. Kaupunki kehittyy ja suuntaa tuotteensa laivaliikenteen kuljetukseen, jos suuret kuljetukset ovat tarpeen. Hitaamminkin kulkeva juna vie perille. Se pysähtyy Salossa. 30 minuuttia on tarpeetonta kiirehtimistä. Moottoritie vie myös perille.

Kuntalainen K.
2 vuotta sitten
Reply to  Kirsti Pakaste

Miksi aina Tunnin juna nousee esille, kaikkea kun ei voi laittaa vastakkain.

Jos nyt ei ajeta myös junahanketta maaliin, niin samalla tullaan kieltäneeksi tulevilta salolaisilta ja nuorilta heille nykyistä luotettavampi, elintärkeä ja ekologisin yhteys muuhun maailmaan.

pertti
2 vuotta sitten
Reply to  Kuntalainen K.

Täysin höpöä.Miten kielteinen suhtauminen tunnin junaan voi vaikuttaa nuorten yhteys muuhun maailmaan. Kun lasketaan kaikki rakentamiseen ja siihen käytettäviin materiaaleihin ja niiden aiheuttamaan päästöön, tunnin juna ei koskaan muutu egologiseksi. Sen voi kyllä todeta huononpikin matemaatikko. Tunnin junan puolustajat on juuri niitä millä ei ole m itään oikeata sanomista.
Ei asetateta vastakkain mitään, ehdotetaan sästöjä sekä rahan käyttöä veranmaksajien eduksi.

Allan
2 vuotta sitten
Reply to  Kuntalainen K.

Meinaatko, että rahat tunnin junaan tulee jostain taikaseinästä, eikä niitä tarvitse koskaan maksaa takaisin joten ne eivät ole mistään muustakaan pois?

Kuntalainen K.
2 vuotta sitten

Salossa on hyvin erikoinen toimintamalli. Jatkuvasti venkoillaan toteuttamisten kanssa ja liian monessa asiassa mennään sen mukaan, kuinka suuri kohu asiasta nousee.

Nyt vaikuttaa selkeästi siltä, että odotetaan, ettei Kaivolasta nouse suurta metakkaa asian tiimoilta. Selkeä ja systemaattinen toimintalogiikka on hukassa. Väkisin halutaan ajeluttaa lasten vanhemmat Kaivolasta Inkereentietä Salon suuntaan, mutta entä ne, jotka lasten hoitoon viemisen jälkeen joutuvat kiertämään vielä moottoritielle?