Salossa yksi uusi koronatapaus tällä viikolla

0
Koronavirustestausta Terveystalon lääkärikeskuksessa. Lehtikuva/Jussi Nukari.

Salossa on todettu vain yksi uusi koronaviruspotilas tällä viikolla. Kaikkiaan sairastuneita on Salossa nyt 51, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Osa tartunnan saaneista on jo ehtinyt parantua.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on 346 varmistettua koronatapausta. Suurin osa taudin saaneista on Turussa, 178 henkilöä.

Koskella koronatartuntojen määrä ei ole noussut. Kunnassa on edelleen kuusi todennettua tapausta. Muissa Salon seudun kunnissa koronavirustapauksia ei ole tai tapauksia on alle viisi.

Koronavirustartuntojen määrä on kääntynyt Varsinais-Suomessa viime viikkoina laskuun. Viime viikolla uusia tartuntoja todennettiin alueella 19. Se on kuitenkin muutama tartunta enemmän kuin edellisellä viikolla, jolloin uusia tartuntoja oli 14.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoi aiemmin tällä viikolla, että varsinaissuomalaisten tautilähteet on saatu jäljitettyä kohtalaisen hyvin.

– Viime viikolla oli yksi tartunta, josta ei tiedetä lainkaan mistä tauti on saatu. Kolmasosa uusista tartunnoista on sellaisia, että ei voida täydellä varmuudella sanoa, mistä tauti on peräisin.

Suurin osa uusista sairastuneista on perheen sisäisiä tartuntoja, lisäksi tartuntoja on saatu Helsingistä.

– Sairastuneista lapsista voidaan sanoa, että on hyvin todennäköistä, että tauti ei ole tullut koulusta, huomauttaa Pietilä.

Viime viikon lopulla Uusikaupunki kertoi, että paikallisessa päiväkodissa oli todettu lapsella koronavirus.

Varsinais-Suomessa koronaviruksen takia on kuollut yhteensä 13 henkilöä. Viimeisin kuolema maakunnassa kirjattiin viikonloppuna.

Sairaanhoitopiirin alueella on tehty kaikkiaan 11 700 koronavirustestiä. Tällä viikolla testimäärä on noussut lähes tuhanteen testiin.

Suomessa on todettu yhteensä 6 776 koronavirustapausta. Sairastuneiden määrä nousi viimeisimmässä katsauksessa 33:lla yhden vuorokauden aikana.

Eilen julkistettiin yksi uusi tautiin liittyvä kuolema Suomessa. Kaikkiaan koronaan liittyviä kuolemia on raportoitu 314.

Sairaalahoidossa on Suomessa nyt 74 ja tehohoidossa 10.