Somero lieventää tiekuntien määräyksiä koronan takia

1

Someron kaupunki lieventää koronan takia yksityisteiden tiekuntia koskevia määräyksiä. Ympäristölautakunta päätti, että tiekunnat voivat siirtää tarvittaessa kokouksiaan menettämättä avustuskelpoisuuttaan.

Normaalioloissa tiekuntien pitää järjestää avustuksia saadakseen vuosikokoukset, joissa vahvistetaan kunkin vuoden maksuunpanoluettelo.

Ympäristölautakunnan koronalinjaus perustuu Suomen Tieyhdistyksen suositukseen. Tieyhdistys huomauttaa, että vuosikokouksia on syytä siirtää. Tiemaksut voidaan yhdistyksen mukaan viedä laskutukseen edellisten yksiköiden mukaisesti.

Ympäristölautakunta jakoi tämän vuoden määrärahoista avustuksia yksityisteiden kunnossapitoon runsaat 190 000 euroa. Tukea sai 173 tiekuntaa.

Torkkelintielle myönnettiin runsaat 2 800 euroa perusparannusavustusta. Yksityistiellä tehtiin kunnostustoimia, joissa uusittiin muun muassa tierummut ja louhittiin kalliota. Työt maksoivat vajaat 15 000 euroa.

1
Jätä kommentti

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Änkyrä

Muistakaa tiekunnassa, että jokaisen tontin ja metsäpalstan omistajan pitää olla osakas. Vapaamatkustajia ei saa sallia. On tiedossa, että kovaäänisiä maanomistajia on pelkällä huutamisella vapautunut vastuusta. Jos tie kulkee palstan läpi, niin vuosimaksu pitää periä.