Someron isot lavat odottavalla kannalla loppukesän suhteen – Somerniemen kesätori kiinni koko suven

0
Marko Sirro ja Irina Ojala-Sirro Somerniemen Ämyrin lavalta odottavat nyt, miten koronatilanne ja sitä koskevat ohjeet vaikuttavat loppukesään. Kuva: SSS-arkisto/Minna Filppu

Someron suuret tanssilavat Esakallio ja Ämyri ovat edelleen tulevan kesän suhteen odottavalla kannalla. Molemmat ovat vielä valmiina avaamaan ovensa loppukesästä, jos tautitilanne sekä sitä koskevat ohjeet sen sallivat.

– Touko- ja kesäkuun lava on ilman muuta kiinni, mutta loppukauden suhteen seuraamme tilannetta ja odotamme uusia ohjeita, Ämyrin lavaa pyörittävän Somerniemen VPK:n puheenjohtaja Marko Sirro kertoo.

Myös Esakalliolla ollaan valmiina käynnistämään tanssikausi loppukesästä, jos tilanne muuttuu.

– Suurin osa erikoisilloista kuten Arttu Wiskari, Irina ja Teflon Brothers on jo peruttu tältä kesältä. Normaalitanssien osalta odotellaan hallituksen uusia linjauksia, Esakallion lavaisäntä Hannu Heikkilä kertoo.

Lavan elokuun kalenterissa on vielä Agentsista tutun kitaravirtuoosin Esa Pulliaisen tähdittämä rokki-ilta.

– Tämän piti olla alun perin huhtikuussa ja sitten heinäkuussa. Katsotaan nyt, miten käy, Heikkilä toteaa.

Esakallio on siirtänyt osan varatuista artisteista jo ensi kesään ja tapahtumiin ennakkoon varatut liput käyvät myös tuolloin.

– Ensi vuoden juhannukseen on jo varmistunut muun muassa Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani ja Laura Voutilainen, Heikkilä sanoo.

Esakallion kesän suunnitelmiin kuului myös musiikkinäytelmä Unto Monosesta.

–  Herra Satumaa ja laulava taksikuski -esitystä esitetään karsituin katsomopaikoin 28. kesäkuuta–2. elokuuta, mikäli se on viranomaisten mukaan turvallista. Näytelmää on harjoiteltu etänä.

Loppukesän tilanne askarruttaa tanssien järjestäjiä, vaikka rajoituksia purettaisiinkin.

– Lähtisikö väki liikkeelle? Toisaalta myös turvallisuus täytyy ottaa huomioon, Sirro toteaa.

Sirro ei ole huolissaan Ämyrin tilanteesta, vaikka normaali tanssikesä nyt menetetäänkin.

– Menoja tulee muun muassa lavan vakuutuksista ja sähköstä, mutta tulot jäävät saamatta. Kestämme kuitenkin tämän, sillä meillä on taloudellista puskuria.

Esakalliolle tämä vuosi merkitsee myös paluuta entiseen, sillä urheiluseura Someron Esa pyörittää jälleen lavan koko toimintaa useamman vuoden tauon jälkeen. Parina viime kesänä tansseista vastasi vuokralaisena ohjelmatoimisto Polarartistit ja sitä ennen Joe Lunnas.

– Saimme näin ohjelmiston takaisin omiin käsiimme, lavaisännän ohjat Matti Oksasen jälkeen ottanut Heikkilä huomauttaa.

Heikkilä sai uudelle tehtävälleen mahdollisimman hankalan alun, mutta luottaa tulevaisuuteen.

– Esakallio kestää tämän. Esan urheilijoiden tilanne surettaa, sillä heitä on tuettu Esakalliosta, Ruokavasta ja Seiväskarnevaaleista saaduilla tuloilla. Nyt niitä ei tule.

Somerniemen kesätori pysyy suven kiinniSomerniemen kesätori on suljettu koko kesän.

Somerniemi-Seuran puheenjohtaja Lasse Linnilä kertoo toritoimikunnan päätyneen ratkaisuun yleisen epävarmuuden ja turvallisuuden takia.

– Näillä näkymin elokuussa olisi mahdollisesti voitu pitää joku tori, mutta loppukesänkään tilanteesta ei kukaan tiedä varmasti mitään.
Linnilä huomauttaa myös, että toria pyörittävä talkooporukka kuuluu pääosin riskiryhmään.

– Heitä ei haluttu vaarantaa.

Torin seuraava tapahtuma on näillä näkymin joulutori.

Jätä kommentti