Someron kaupunki palkkaa liikuntakoordinaattorin – Veera Hälli ei siirry kaupungin palvelukseen

0
Veera Hälli aloittaa elokuussa Salon Sytyn toiminnanjohtajana. Kuva: SSS-arkisto/KIRSI-MAARIT VENETPALO

Someron kaupunki palkkaa uuden liikuntakoordinaattorin vetämään kaupungin liikuntapalveluita. Vastuu liikuntapalveluista ja liikuntapaikkojen hoidosta siirtyy ensi vuoden alussa Someron Liikunnalta kaupungille 25 vuoden tauon jälkeen.

Kaupunki tarvitsee liikuntapalveluiden esimieheksi uuden henkilön, sillä Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli ei siirry kaupungin palvelukseen. Hälli aloittaa elokuussa yhdistystoiminnan, tiedon ja vertaistuen keskuksen Salon Sytyn toiminnanjohtajana.

Someron Liikunnalla on toiminnanjohtaja mukaan lukien kymmenen työntekijää. Työntekijät siirtyvät kaupungin palvelukseen vanhoina työntekijöinä vuoden alussa.

Sivistyslautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että liikuntakoordinaattori palkataan jo lokakuun alussa. Hänen tehtävänään on koordinoida palveluiden ja työntekijöiden siirtymistä Liikunnalta kaupungin palvelukseen. Työpanosta tarvitaan myös kaupungin uuden liikuntapalveluiden organisaation luomiseen.

Ensi vuoden alusta alkaen liikuntakoordinaattori toimii liikuntapalveluiden esimiehenä sekä vastaa liikuntapalveluiden järjestämisestä ja kehittämisestä. Hän myös valmistelee liikunta-asiat päätöksentekoon.

Hälli työskentelee uuden työnsä ohella Someron Liikunnan toiminnanjohtajana elokuusta joulukuuhun 20 prosentin työajalla.

– Teen lähinnä välttämättömät taloushallinnon tehtävät, Hälli kertoo.

Veera Hälli on työskennellyt urheiluseurojen muodostaman Someron Liikunnan toiminnanjohtajana vuoden 2010 alusta.

– Olisin mielelläni nähnyt, että yhdistysmalli olisi saanut Someron liikuntapalveluiden tuottamisessa jatkoa. Kymmenen vuoden jälkeen on kuitenkin hyvä aika siirtyä uusiin haasteisiin, Hälli huomauttaa.

Hälli sanoo tottuneensa liikuntayhdistyksessä nopeisiin päätöksiin sekä vastaamaan nopeasti asiakkaiden tarpeisiin.

– Itsenäinen ja yrittäjämäinen toimintatapa kiehtoo minua. Kaupungin organisaatiossa toimintatapa on väkisin erilainen, siellä hallinnon rattaat pyörivät omassa tahdissaan.