Syyttäjä: Ex-poikaystävä murhasi uhrinsa Someron Oinasjärventiellä

0
Murhasta syytetty ajelutti uhria tällä autolla kesäkuisena viikonloppuna.

Oikeudenkäynti nuoren somerolaisnaisen murhasta syytettyä ex-poikaystävää vastaan alkoi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona. Syyttäjän mukaan surmatyö tapahtui Oinasjärventiellä Hossojankulmalla viime kesänä.

Syytteen mukaan 25-vuotias mies murhasi 21-vuotiaan Milla Arosen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 8.–9. kesäkuuta. Surmatyön jälkeen hän kätki tai hävitti ruumiin niin, ettei sitä ole löydetty laajoista etsinnöistä huolimatta.

Ex-poikaystävä oli syyttäjän mukaan jäänyt toukokuussa työttömäksi ja hän oli taloudellisissa vaikeuksissa. Hänelle oli vuosien aikana kertynyt suuri määrä velkoja. Syyttäjä näkee, että mies murhasi entisen tyttöystävänsä rahavaikeuksien takia.

Saatuaan uhrin matkapuhelimen, pankkikortin ja erkkopankkitunnukset, mies yritti yritti hakea hänen nimissään yli 57 000 euron lainoja.

Syytetty kiistää paitsi murhan myös sen, että hänellä olisi ollut tarkoitus tappaa. Hän myöntää aiheuttaneensa uhrin kuoleman lyömällä tätä kerran nyrkillä kasvoihin. Puolustuksen mukaan syytetyn raha-asiat eivät liity tekoon mitenkään.

Oikeudenkäynti jatkuu perjantaina. Ensi viikolla on kolme istuntopäivää. Käräjäoikeus on varannut toukokuun kolmannelle viikolle vielä kaksi varapäivää.

Käräjäoikeus istuu kolmen tuomarin kokoonpanossa. Syyttäjiäkin on kaksi.