Vilpas siirtyy Toiviaisen aikaan

2
Vilppaan valmennuskolmikko ensi kaudelle: Ville Salmi (vas.), Sami Toiviainen ja Jere Anttila.

Sami Toiviainen on Vilppaan uusi päävalmentaja. Toiviaisen sopimus on kaksivuotinen.

Toiviainen seuraa tehtävässä Ville Tuomista, jonka apuvalmentajat Jere Anttila ja Ville Salmi jatkavat myös Toiviaisen tiimissä.

45-vuotias Toiviainen on nyky-Korisliigan pitkäaikaisin päävalmentaja. Hän aloitti päävalmentajauransa Namika Lahdessa kaudella 2007–2008. Neljän Lahti-kauden jälkeen Toiviainen valmensi kolme kautta KTP:tä, kolme kautta Karhubasketia ja kolme kautta Pyrintöä.

Toiviaisen parhaat saavutukset ovat Suomen mestaruus Lahdessa 2009 ja SM-hopea Kotkassa 2013. Kummankin kauden päätteeksi Toiviainen valittiin vuoden liigavalmentajaksi.

Pyrinnössä Toiviainen vei joukkueen kahdella ensimmäisellä kaudella pudotuspeleihin, jotka päättyivät kumpanakin kautena ilman voittoa. Viimeisin kausi keskeytyi koronavirusepidemian vuoksi.

Toiviainen on ollut päävalmentajana yhteensä 587 liigaottelua. Lukema oikeuttaa kaikkien aikojen listalla neljännelle sijalle. Toiviaisen voittoprosentti on 55,7.

Vilppaalla on kasassa kuusi pelaajasopimusta: Juho Nenosen, Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Riku Laineen, LeeviMatias Taimelan ja Tuukka Juntusen kanssa.

Jalkamurtumasta toipuvan Teemu Rannikon päätös uransa jatkosta siirtyy kesälle. Myös viime kauden parhaaksi liigapelaajaksi äänestetyn Henri Kantosen jatko on vielä avoin – Kantosen perässä on Vilppaan lisäksi myös muut liigan huippuseurat.

 

 

Päivitetty klo 12.10: Lisätty Vilppaan sopimustilanne.

 

Unfinished bisnes

Tervetuloa Saloon Sami Toiviainen! Olisi hienoa, jos Henkka jatkaisi vielä Vilppaassa.

Fani

Samaa toivotaan täälläkin. Toivottavasti Kantonen jatkaa Vilppaassa. Ja Eerikinharju myös.