Esteratsastuksen Salo Horse Show on jättitapahtuma myös koronavuotena

0
Juha Linna toimii kilpailunjohtajana Salo Horse Show'ssa. Kuva: SSS-arkisto/Juha Tuuna

Koronaviruspandemia ei vaikuta Salo Horse Show -esteratsastustapahtuman osallistujamääriin. Nelipäiväisenä 9.–12. heinäkuuta käytävässä kilpailussa nähdään iso joukko ratsukoita. Viime vuonna jättitapahtumassa lähtöjä oli hulppeasti yli 900 eikä tällä kertaa jäädä kauas siitä.
– Lähtöjä on arviolta 800 ja kilpailuluokkia 24, kilpailunjohtaja Juha Linna Salon Ratsastusseurasta vahvistaa.
– Kisoihin otamme päiväkohtaisesti maksimissaan 200 hevosta. Näin vältymme ruuhkilta, eivätkä aikatauluista tule liian tiukat. Esimerkiksi palkintojenjaot suoritetaan normaalisti, toki ilman kättelyitä.
Salo Horse Show huipentuu sunnuntaiseen LähiTapiola Grad Prix’hin, johon on tulossa Suomen eturivin ratsastajat. GP-kisa hypätään estekorkeudella 145+150 cm.
– Saksalainen ratamestari Marco Hesse on varmistanut tulonsa paikalle. Talkooväki on innokkaana järjestämässä tapahtumaa. Monet ovat kertoneet innolla lähtevänsä mukaan, kun elämässä on ollut koronan vuoksi jo pitkään niin hiljaista, Linna kertoo.
Järjestäjien on tarkoitus rakentaa puitteet Anisten ratsastuskeskuksen alueelle niin, että katsojien ei tarvitsisi ajautua ruuhkiin tai muuten liian lähelle toisiaan.
– Yleisö pääsee tapahtuma-alueelle normaalisti, toki korona-ajan määräykset huomioiden. Laajennamme seuran oman kioskin palveluita siten, että kioskista saa myös määrätyn ruoka-annoksen joka päivä. Kentän laidalla olevaa ravintolaa ei tänä vuonna ole, vaan ravintolatason palveluita kaipaavat ohjataan viereiseen Salon golfravintolaan, Linna sanoo.